Μετά από περισσότερα από 35 χρόνια αναβίωσε, στην Αλόννησο, το έθιμο της τελέσεως λειτουργίας και πανηγυριού στο εξωκκλήσι της Αναλήψεως. Πρόκειται για ένα μικρό εκκλησάκι, τοποθετημένο στο βορειότερο ακρο του νησιού, ψηλά στο βουνό,με καταπληκτική θέα το βόρειο Αιγαίο. Προκειμένου να φτάσει κάποιος εκεί πρέπει να διανύσει οδικώς όλο το νησί μέχρι το βορειότερο λιμάνι του,κατόπιν να μετακινηθεί με πλωτό μέσο έως το βορειότερο άκρο και ύστερα να αναρριχηθεί σε απότομες βραχώδεις και μη πλαγιές, με τη συνολική διαδικασία να ξεπερνάει τις δύο ώρες. Βέβαια όταν κάποιος φτάσει εκεί αποζιώνεται από τη θέα αλλά και από το κατόρθωμά του.
Έπειτα από τη φιλότιμη προσπάθεια πολλών κατοίκων, μέσα στο χειμώνα, οριοθετήθηκε το μονοπάτι, ανακαινίστηκε το εξωκκλήσι και επιδιορθώθηκαν πολλές ζημιές, οι οποίες σχεδόν είχαν καταστρέψει το Ναΐσκο. Αυτό το γεγονός οδήγησε στην απόφαση να αναβιώσει το εν λόγω έθιμο.
Τω όντι σήμερα, εορτή της Αναλήψεως, 35 προσκυνητές μαζί με τον ιερέα του νησιού π. Λουκά Σταμέλο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Αλοννήσου κ.Παναγιώτη Τσουκανά και μέλη του Π.Σ. Αλοννήσου, μετέβησαν στο εξωκκλήσι και το λειτούργησαν, όπου ο ιερέας ευχαρίστησε όσους ανακαίνισαν το εξωκκλήσι, τους πυροσβέστες που βοήθησαν τον κόσμο στην ανάβαση και στην κατάβαση, τους ίδιους τους προσκυνητές για τον κόπο τους,ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους κ.Μάκη Καρούτσο  και κ.Χρήστο Καρούτσο, ψαράδες, οι οποίοι μετέφεραν τον κόσμο με τις βάρκες τους και χωρίς την προσφορά των οποίων δε θα γινόταν η πανήγυρις. Μετά την επιστροφή πραγματοποιήθηκε μικρό γλέντι με μπουφέ και χορούς και με την ευχή να συνεχίσει να τηρείται αυτό το τόσο όμορφο έθιμο.