Θετικός στην ίδρυση ΕΠΑΛ στη Σκιάθο εμφανίστηκε σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και δημοτικό σύμβουλο Σκιάθου Απόστολο Πασχάλη.

Ο κ. Πασχάλης τόνισε στον υφυπουργό πως το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου έχει πάει σχετική απόφαση για την ίδρυση του ΕΠΑΛ, το αίτημα προωθήθηκε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη και στη συνέχεια απεστάλη στο υπουργείο Παιδείας. Ο κ.Μπαξεβανάκης παραδέχθηκε ότι δεν έχει δει το αίτημα του Δήμου και πρόσθεσε πως επιδίωξη και του Υπουργείου είναι η δημιουργία ΕΠΑΛ. «Μας ενδιαφέρει όμως να υπάρχει υποδομή αλλά και ο κατάλληλος εξοπλισμός» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός σημειώνοντας πως τον προβλημάτισε το θέμα της στέγασης του ΕΠΑΛ .


Από την πλευρά του ο κ. Πασχάλης ανέφερε στον Υπουργό πως η πρόταση περιλαμβάνει τη μίσθωση χώρου από τον Δήμο Σκιάθου για τα εργαστήρια και τα γραφεία των καθηγητών ενώ τα θεωρητικά μαθήματα θα πραγματοποιούνται το απόγευμα στο Γυμνάσιο του νησιού.
«Αντιμετωπίζουμε θετικά την πρόταση και θα έχετε σύντομα μια απάντηση. Δεν προλαβαίνουμε την ίδρυση αυτόν τον Σεπτέμβριο αλλά ενδεχομένως τον επόμενο. Θα εξετάσουμε άμεσα το θέμα του εξοπλισμού και των ειδικοτήτων» δήλωσε ο υφυπουργός.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Κέντρο Συμβουλευτικής στο Γυμνάσιο Σκιάθου, οι μαθητές και οι γονείς ενδιαφέρονται να λειτουργήσουν στο ΕΠΑΛ τον τομέα του τουρισμού και τον τομέα υγείας, πρόνοιας και ευεξίας με τις ειδικότητες της κομμωτικής και αισθητικής.