Το κουλούρι, οι λουκουμάδες, τα λουλούδια και ο freddo cappuccino χωρίς καλαμάκι είναι μόνο κάποιες από τις ευχάριστες στιγμές που μας «χάρισε» ο Κάρολος στην επίσκεψη του στο κέντρο στης Αθήνας.

Η επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας στην Ελλάδα, συνεχίστηκε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς έπειτα τις συναντήσεις και την εντυπωσιακή δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας τους, η Καμίλα, σύζυγος του Καρόλου, είδε έναν κουλουρά και της έκαναν εντύπωση τα κουλούρια που πουλούσε. Αμέσως ο πρίγκιπας έβγαλε χρήματα, της αγόρασε το κουλούρι και συνέχισαν τη βόλτα τους.

Στη συνέχεια, η εργαζόμενη στο ανθοπωλείο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης προσέφερε στην Καμίλα ένα μπουκέτο με πανέμορφα λουλούδια.

Ο κόσμος ήθελε να βγάλει φωτογραφίες μαζί τους, φωνάζανε και στους δύο «We love you».

Η βόλτα όμως είχε απ’όλα. Εκτός από κουλούρια και λουλούδια είχε και λουκουμάδες, με την πωλήτρια στο μαγαζί να δηλώνει στην κάμερα του in.grότι το πριγκιπικό ζεύγος δοκίμασε λουκουμάδες με μέλι και κανέλα.

Η βόλτα τους περιελάμβανε στάση σε γνωστή καφετέρια της πλατείας Αγίας Ειρήνης, όπου οι δύο τους ήπιαν από ένα freddo cappuccino, χωρίς καλαμάκι!

Η πρώτη μέρα το… δείγμα

Αν η πρώτη μέρα μπορούσε να αποτελέσει δείγμα για κάτι, ήταν πως η επίσκεψη Καρόλου στην Ελλάδα, θα είχε τις δικές τις μοναδικές στιγμές.

Όλα ξεκίνησαν πριν καλά καλά φτάσουν στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», την ώρα που το πριγκιπικό ζεύγος προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Μάκης Μπαλαούρας έψαχνε εναγωνίως στους διαδρόμους της Βουλής να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του πει με χιούμορ: «Βάζεις την Περιστέρα να κάνει παρέα με διάφορες… ρυτιδιασμένες για να φαίνεται αυτή η πιο ωραία».

Μάλιστα, το έλεγε και το ξανάλεγε δημοσίως και όσοι τον άκουγαν δεν πίστευαν στα αφτιά τους. Και όταν τον ρώτησαν με ποιες άλλες την έβαλε ο Τσίπρας να κάνει παρέα, ο κ. Μπαλαούρας είχε έτοιμη την απάντησή του: «Αυτή του Μακρόν, πώς τη λένε, μωρέ, την Μπριζίτ».

Προ εκπλήξεως βρέθηκε ο Κάρολος, αφού σίγουρα δεν περίμενε το δώρο που του έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκαλώντας ευχάριστη έκπληξη στον πρίγκιπα. Αυτό διότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε στα χέρια του έναν… άσο. Κάποιος πολίτης έδωσε στον Πρόεδρο προσκλητήριο της βάφτισης του πρίγκιπα Φιλίππου, δηλαδή του συζύγου της βασίλισσα Ελισάβετ και πατέρα του διαδόχου, Καρόλου. Η βάφτιση είχε γίνει στο Μον Ρεπό, στην Κέρκυρα, τον Οκτώβριο του 1921. Μάλιστα, ο συλλέκτης που έδωσε στον Προκόπη Παυλόπουλο το προσκλητήριο του έδωσε και το μενού της βάφτισης.

Τα αστεία δεν έλειψαν ούτε στην συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπου πέρα από τις… τυπικές δηλώσεις, στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν έλειψαν και τα αστεία.

Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρίγκιπα, αναφέρθηκε στην πρέσβη της Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ, λέγοντας ότι «η πρέσβης σας στην Ελλάδα μιλάει ελληνικά καλύτερα και από εμάς τους ίδιους». Και ο Κάρολος όμως είχε ένα αστείο να ανταποδώσει, λέγοντας πως είναι ευγνώμων για την υποδοχή αλλά πως έχει… ξεχάσει την προηγούμενη επίσκεψή του γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια.