Την Παρασκευή 20 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄τάξης με τις δασκάλες τους κ. Ιωάννου Μαγδαληνή και κ. Τριχιά Αποστολία, επισκέφτηκαν το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας. Η παραπάνω επίσκεψη είναι μία ακόμα επίσκεψη από αυτές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί  στα πλαίσια του προγράμματος που εκπονούν «Η Σκιάθος το νησί του Παπαδιαμάντη».

Ο πατέρας Ιωσήφ υποδέχθηκε τους μαθητές στο καθολικό της Ιεράς Μονής και τους μίλησε για την ιστορία του μοναστηριού και την προσφορά του στον αγώνα για την απελευθέρωση των Ελλήνων από τους Τούρκους . καθώς και για την κατασκευή της πρώτης ελληνικής σημαίας.Επίσης τους μίλησε για το Χριστό και την αγάπη του στους ανθρώπους.Στο τέλος τους μοίρασε από μία σακουλίτσα με δωράκια. Έπειτα ξεναγήθηκαν στο μουσείο της μονής όπου είδαν το  σκευοφυλάκιο  που φυλάσσονται πολλά Ιερά Κειμήλια και στο υπόγειο όπου φυλάσσονται παλιά αγροτικά σκεύη, σκεύη κουζίνας κ. ά.

Η Διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου ευχαριστεί τον πατέρα Ιωσήφ για τη θερμή φιλοξενία και τη φροντίδα να μετακινηθούν οι μαθητές με το λεωφορειάκι της μονής!