Παρουσία 450 επαγγελματιών υγείας από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του πενθήμερου Φεστιβάλ Εκπαίδευσης που πραγματοποιείται στο Νοσοκομείο Βόλου.
Η πρωτοβουλία για την πρωτοποριακή αυτή δράση που βρήκε την ανταπόκριση πολλών υγειονομικών, ξεκίνησε από την επιτροπή εκπαίδευσης του Νοσοκομείου και στηρίχθηκε από την διοίκηση, τους συλλόγους γιατρών και εργαζομένων.
Στη χθεσινή πρώτη ημέρα των επιστημονικών εισηγήσεων το αμφιθέατρο πλημμύρισε από συμμετέχοντες που με ενδιαφέρον παρακολούθησαν τις διαλέξεις, ενώ ακολούθησαν και εξειδικευμένα κλινικά φροντιστήρια.
Ο συντονιστής του Γραφείου Εκπαίδευσης, αναπληρωτής διοικητής, κ. Χάρης Αποστολίδης ανέφερε πως ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης στο Νοσοκομείο ξεκίνησε βρίσκοντας τη μεγάλη ανταπόκριση των επαγγελματιών υγείας σε τέτοιο βαθμό που ο χώρος εκδηλώσεων ήταν αδύνατον να τους στεγάσει.

Μεταξύ άλλων χθες έγιναν μαθήματα διάσωσης από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
«Στο φεστιβάλ έχουμε πολλούς ομιλητές, αξιόλογους επιστήμονες που ακουμπούν σε ενδιαφέροντα θέματα» ανέφερε ο κ. Αποστολίδης.
Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.
«Στόχος της όλης πρωτοβουλίας είναι η εξωστρέφεια ου Νοσοκομείου και η διαρκής εκπαίδευση των υγειονομικών, κάτι που υπάρχει στο DNA τους. Κάτι ανάλογο δεν έχει γίνει σε άλλο Νοσοκομείο της χώρας» ανέφερε ο διοικητής κ. Ματθαίος Δραμητινός και πρόσθεσε πως οι θεματικές είναι ποικίλες».
Χαιρετισμό στην χθεσινή έναρξη των εργασιών απηύθυνε και ο διοικητής της ΥΠΕ Θεσσαλίας κ. Νέστορας Αντωνίου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι πρόεδροι της ένωσης γιατρών και του σωματείου εργαζομένων κ.κ. Παύλος Μαλινδρέτος και Κώστας Μηνδρινός αντίστοιχα.
Ο κ. Μηνδρινός επισήμανε πως «χθες ήταν μια σημαντική ημέρα για το Νοσοκομείο μας, μια μεγάλη προσπάθεια αρχίζει να υλοποιείται, μια προσπάθεια που ελπίζουμε να γίνει θεσμός. Να μην σταματήσει και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους οραματίστηκαν, σχεδίασαν, συνεργάστηκαν και συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Ο σύλλογος μας στήριξε αυτή την προσπάθεια ηθικά και οικονομικά από το πρώτο άκουσμα, παρ’ όλες τις οικονομικές δυσχέρειες που υπάρχουν.
Θεωρήσαμε αυτή την υποστήριξη σημαντική για εμάς, τονίζει τη δίψα και την επιθυμία των συναδέλφων για εκπαίδευση από όλες τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου».