Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Mουσικοχορευτικό Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ (με τίτλο «Περιμένοντας, την Άνοιξη…»), την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η οικονομική στήριξη του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας .

Το πρόγραμμα είχε ως εξής:

  • Η παιδική χορωδία σχολής παραδοσιακής μουσικής Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
  • Η χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Ε.Η. Λάρισας
  • Η χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου
  • Η χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος
  • Κέντρο Σπουδής και Ανάπτυξης Ελληνικού Πολιτισμού «ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ» Καρδίτσας

Το πρόγραμμα έκλεισαν με 2 τραγούδια όλες οι χορωδίες μαζί και το τελευταίο τραγούδι συνόδεψε και  το Κέντρο Σπουδής και Ανάπτυξης Ελληνικού Πολιτισμού «ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ» Καρδίτσας (ΤΜΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΕΗ). Την όλη διοργάνωση της εκδήλωσης είχε το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου ΔΕΗ Λάρισας με τον Κο Γεώργιο Τερζούδη υπεύθυνο εκδήλωσης. Το Φεστιβάλ στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Πάνω από 500 άτομα παρακολούθησαν και στήριξαν την εκδήλωση αλλά και μέσω των Μ.Μ.Ε. την απόλαυσαν και Έλληνες του εξωτερικού.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου δίνει συγχαρητήρια και ευχαριστεί:

  1. Τους διοργανωτές για την άψογη φιλοξενία και επιτυχία της εκδήλωσης .
  2. Την Κα Φανή Μπαρμπή υπεύθυνη διδασκαλίας της Χορωδίας Παραδοσιακού τραγουδιού  του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, που από το 2012 διδάσκει και καθοδηγεί τα μέλη της χορωδίας μας.
  3. Τα μέλη της χορωδίας που συμμετείχαν σ’ αυτήν την εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρος.
  4. Την ΑΝΕΣ που ανταποκρίθηκε σε αίτημά μας για έκπτωση στα εισιτήρια μετακίνησης μελών.
  5. Το SKIATHOS LIFE για την απευθείας μετάδοση.

Ο Σύλλογός Γυναικών Σκιάθου είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες κοινωνικού-φιλανθρωπικού ενδιαφέροντος και έτσι ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στην πρόσκληση αυτή.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται η χορωδία παραδοσιακού  τραγουδιού να συνεχίσει δυναμικά τη δράση της σε εκδηλώσεις εντός και εκτός Σκιάθου.