Πλήθος Λαρισαίων παραβρέθηκε σήμερα το βράδυ στο 2ο Πανελλήνιο Μουσικοχορευτικό Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο ΔΕΗ Λάρισας, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Φέτος όλα τα έσοδά θα διατεθούν για τη βελτίωση της διαβίωσης των γερόντων του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας. Το τμήμα παραδοσιακού τραγουδιού του Πολιτιστικού Κέντρου της Δ.Ε.Η., με μουσικό υπεύθυνο και καθοδηγητής τον καθηγητή παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής κ. Γεώργιο Τερζούδη, απαρτίζεται από μέλη του κέντρου, αλλά παραμένει ανοιχτό και σε κάθε πολίτη, κάθε ηλικίας, που τον ενδιαφέρει η ενασχόληση με την ελληνική μουσική παράδοση. Στο νέο αυτό τμήμα ενσωματώθηκε και μια μουσόφιλη παρέα γυναικών από τη Χάλκη Λάρισας, που διαθέτει αντίστοιχο μεράκι και μεγάλη αγάπη για την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή ήταν το Τμήμα Παραδοσιακού Τραγουδιού του ΜΕΣ Αβέρωφ «Ο Θετταλός», η Παιδική Χορωδία της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής του ΔΩΛ, η Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, το Κέντρο Σπουδής και Ανάπτυξης Ελληνικού Πολιτισμού «Χορίαμβος» Καρδίτσας (τμήμα γυναικών Δ.Ε.Η.) και η Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν  ο Δήμος Λαρισαίων και η Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Φωτό: Λαυρέντης Μιχαηλίδης