Το πασίγνωστο μιούζικαλ της Βρετανίδας θεατρικής συγγραφέως Catherine Johnson, Mamma Mia, παρουσιάστηκε αυτές τις μέρες στην Αλόννησο.

Το θεατρικό μιούζικαλ Mamma Mia πρωτοπαρουσιάστηκε στο West End του Λονδίνου στις αρχές του 1999 και έκτοτε ανεβαίνει συνεχώς με μεγάλη επιτυχία τόσο στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη όσο και σε άλλες μεγαλουπόλεις του πλανήτη. Πρόκειται για ένα μιούζικαλ διαφορετικό, αφού δεν διαθέτει δική του πρωτότυπη μουσική, αλλά είναι μονταρισμένο πάνω σε δημοφιλή τραγούδια του διάσημου σουηδικού συγκροτήματος της δεκαετίας του ’70 ABBA. Στην Ελλάδα έγινε ευρύτερα γνωστό και αγαπητό στο κοινό το 2008 από την κινηματογραφική του μεταφορά και τα γυρίσματα στα γειτονικά νησιά των Σποράδων, Σκόπελο και Σκιάθο.

Το κοινό της Αλοννήσου είχε την ευκαιρία να απολαύσει τη μουσική αυτή αισθηματική κωμωδία στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου σε τέσσερις μοναδικές παραστάσεις από την Τετάρτη 11 Απριλίου ως το Σάββατο 14 Απριλίου. Η παράσταση ανέβηκε από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Greek Island Thespians (GITS) στην αγγλική γλώσσα. Η ομάδα αποτελείται κυρίως από Βρετανούς μόνιμους κατοίκους του νησιού και ανεβάζει μια θεατρική παράσταση κάθε χρόνο την εβδομάδα μετά το Πάσχα, καθώς και μικρότερα θεατρικά δρώμενα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.