Η Πειραματική Σκηνή συνεχίζοντας το ταξίδι στην ιστορία του Θεάτρου για μικρούς και μεγάλους παρουσιάζει την κλασική κωμωδία του Μολιέρου «Αρχοντοχωριάτης», που καυτηριάζει την μεγαλομανία του ανθρώπου να αναρριχηθεί κοινωνικά χωρίς κόπο.

Ο Μαθιός είναι ένας ευκατάστατος νοικοκύρης που δεν του λείπει τίποτα. Έχει εισοδήματα, ένα άνετο σπιτικό, μια υπέροχη σύζυγο και μια χαριτωμένη κόρη που τον αγαπά και τον σέβεται. Κανονικά θα έπρεπε να είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος πάνω στη γη. Έχει όμως προσβληθεί από μια φοβερή ασθένεια, τη μεγαλομανία. Θέλει να δείχνει ανώτερος απ’ αυτό που πραγματικά είναι. Πασχίζει να απαλλαγεί από τη “ρετσινιά” της ταπεινής καταγωγής του και να αποκτήσει τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της ανώτερης τάξης, της αριστοκρατίας. Μαϊμουδίζει συμπεριφορές ξένες προς την ιδιοσυγκρασία και την ανατροφή του, σπαταλάει τεράστια ποσά σε δασκάλους για να τον μεταμορφώσουν, ώστε να γίνει αποδεκτός από την άρχουσα τάξη. Το ψώνιο του και την αφέλειά του εκμεταλλεύεται ο αδέκαρος, ξεπεσμένος Δοράντ και τον ταράζει στα δανεικά κι αγύριστα, καθώς ο καλοκάγαθος Μαθιός ονειρεύεται να παντρέψει με τον Δοράντ την κόρη του Λουκία και να εισχωρήσει με αυτόν το γάμο στους κύκλους της αριστοκρατίας.


Έλα όμως που η Λουκία αγαπάει έναν όμορφο νεαρό της δικής της τάξης, τον Ευγένιο. Αυτός, με τη συμπαράσταση της γυναίκας του Μαθιού, της πιστής της καμαριέρας Νικολέτας, αλλά προπάντων χάρη στα κόλπα του Γιάννη, του δαιμόνιου υπηρέτη του, θα παρακάμψει όλα τα εμπόδια και θα αποκτήσει την αγαπημένη του, δίνοντας στον Αρχοντοχωριάτη ένα πολύ πικρό μάθημα.

Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρία Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι : Ελευθερία Νικολίδου, Στράτος Μεγκές, Ζωή Τσιάμη, Σπύρος Χαλκιάς, Δημήτρης Πανταζής.

Στην Σκιάθο η Θεατρική Παράσταση θα φιλοξενηθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου στις 20.00 και τιμή εισόδου 5,00€.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου