Τις παραδόσεις, όπως το «Άρατε Πύλας» αλλά και τα Αγιορείτικα Μυστήρια της Εκκλησίας από τη Σκιάθο μεταφέρει ο κληρικός πάτερ Εφραίμ που εδώ και δυόμιση περίπου χρόνια βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού Λαρίσης.

Όπως ο ίδιος μας είπε, κατά την επίσκεψιν μας το Μεγάλο Σάββατο πρωί στην Ιερά Μονή, την Μεγάλη Παρασκευή προς ευχαρίστηση αλλά και έκπληξη των πιστών, τέλεσε το μυστήριο του Αρατε Πύλας όπως το έμαθε και του το δίδαξε ο πάτερ Ιωσήφ Κατσούρας από το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας Σκιάθου.

Ο πάτερ Εφραίμ έρχεται τακτικά στο νησί της Σκιάθου όπου πριν από δυόμιση περίπου χρόνια το άφησε για την χάριν του Θεού και χειροτονήθηκε στην αρχή διάκονος και πριν λίγους μήνες Ιερέας.

Ιδιαίτερα χαρουμενος κατά την επίσκεψή μας, τόνισε πως το μοναστήρι «μυρίζει» Σκιάθο αφού ο Εσταυρωμένος, εικόνες κ.α. έχουν φιλοτεχνηθεί από τον κ. Βασίλειο Δερβένη ενώ τακτικές είναι οι επισκέψεις πιστών από το νησί.

Η Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης βρίσκεται στον Πυργετό Λαρίσης λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον διεθνή δρόμο και μετά τα Τέμπη.

Εκεί ο επισκέπτης μπορεί μείνει στα άριστα συντηρημένα δωμάτια, να γευτεί ντόπιο τυρί παραγωγής του Μοναστηριού αλλά και να αποκτήσει ενθύμια από την Έκθεση που διατηρεί ο χώρος.

Αν λοιπόν ο δρόμος σας οδηγήσει προς τα εκεί μην διστάσετε να επισκεφτείτε το Μοναστήρι που αυτές τις ημέρες πανηγυρίζει.

Σήμερα Δευτέρα της Διακαινισίμου 9 Απριλίου ο Εσπερινός για την Εορτή των Αγίων συν Θεό στις 18:00 .

Αύριο Τρίτη της Διακαινισίμου 10 Απριλίου Πανυγηρική Θεία Λειτουργία στις 07:30.