Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και επανεξελέγη πρόεδρος η κ. Θάλεια Στάχτου.

Η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου
Στάχτου Θάλεια: Πρόεδρος
Μαγιάκος Γιώργος : Γραμματέας
Αίγλη Καραμανλή: Ταμίας
Τζουρβατζής Αποστόλης: Α Αντιπρόεδρος
Μπιντάκας Γιώργος: Αναπληρωτής Γραμματέας
Μπιρμπίλης Κώστας : Αναπληρωτής Ταμίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παράταξη της ΔΑΣ δεν παρουσιάστηκε στη συγκρότηση παρόλο που ειδοποιήθηκε με γραπτό μήνυμα την Κυριακή 1-3-2018.

Σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.Μαγνησίας «Απόστολος Πλαγεράς» σημειώνει πως το αποτέλεσμα των εκλογών προέκυψε μέσα από αδιάβλητες διαδικασίες και μετά την πλειοψηφία των ψήφων στις τρεις κάλπες, η παράταξη μπορεί να διοικήσει απερίσπαστη. Προσθέτει επίσης πως είναι λυπηρό που εργαζόμενοι επιλέγουν τις καταγγελίες και καλλιεργούν τον διχασμό.

Η ανακοίνωση του Ενιαίου Ψηφοδελτίου:

«Οι εκλογικές διαδικασίες του συλλόγου μας ολοκληρώθηκαν. Όπως κάθε φορά θα δώσουμε αναλυτική εκτίμηση των αποτελεσμάτων τις επόμενες μέρες, με την ανάλογη σοβαρότητα και αφού κατακαθίσει ο <<κουρνιαχτός>>.
Όμως πρέπει να δηλώσουμε ότι:
Το πρώτο μήνυμα των συναδέλφων μας είναι η μαζικότητα και η ενότητα. Μαζική συμμετοχή αναγνώρισης του δικού τους σωματείου και ενότητα στην αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων, παρά τις διαφορετικές γνώμες, δυναμώνοντας, όχι διασπώντας, δίνοντας δύναμη στη δύναμή τους.
Το δεύτερο, σεβόμαστε απολύτως το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας των μελών μας, που προέκυψε μέσα από άψογες, αδιάβλητες, δημοκρατικές διαδικασίες. Είχαμε οριακές αλλά σαφείς πλειοψηφίες και στις τρείς κάλπες – Σύλλογος, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδία- για την παράταξή μας από 2 έως και 15 ψήφους ,μπροστά σε κάθε περίπτωση. Αυτό δίνει, για πρώτη φορά, δυνατότητα στην παράταξή μας να διοικήσει απερίσπαστη, καθώς έχει πλέον 6 από τις 11 έδρες του Συμβουλίου, 7 από τους 13 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία και 22 από τους 43 αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ.
Το τρίτο, συγκροτήσαμε το Διοικητικό Συμβούλιο με βάση το νόμιμο αποτέλεσμα των εκλογών.
Είναι, προφανώς, δικαίωμα θεμιτό του καθενός , αν θέλει, να τις προσβάλλει. Θα μπορούσε να ήταν δυσμενές στα πλαίσια της Δημοκρατίας και για μας, δεν θα το αμφισβητούσαμε.<< Σηκώνουμε τα μανίκια>>, άμεσα ξεκινάμε ,συνεχίζουμε το έργο μας, κανείς δεν περισσεύει
Τέταρτο , απευθύνουμε δημόσιο κάλεσμα στους εκλεγμένους συναδέλφους της μειοψηφίας να βάλουν στην άκρη ενέργειες που κάνουν ζημιά στο συλλογό μας και να ασχοληθούν μαζί μας για την αναβάθμισή του.
Είναι λυπηρό που σε δύσκολη στιγμή για όλους του εργαζόμενους επιλέγουν τις καταγγελίες, απαξιώνουν το σύλλογο, απουσιάζουν τους από τις ευθύνες τους και καλλιεργούν τον καθημερινό διχασμό. Ας επιδιώξουμε όλοι την συνεννόηση και την αναζήτηση κοινών σημείων.
Εμείς από την πλευρά μας δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες πολιτικοί, ούτε επαγγελματίες συνδικαλιστές, ούτε παράγοντες. Αγωνιστές ήμασταν και είμαστε, με θυσίες προσωπικές , αγώνες για τους συναδέλφους, μεράκι γι΄αυτό που κάνουμε.
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας, που τίμησαν όλα τα παραπάνω, υποστηρίζοντας την παράταξη μας, ενισχύοντας την τα τελευταία χρόνια από το 21% στο 42% και τώρα στο 50,1%.»