Είναι γνωστό ότι το Πάσχα στην Σκιάθο είναι διαφορετικό, παραδοσιακό και πολύ μυσταγωγικό. Έχουμε από τις λίγες περιφορές Επιτάφιων στην χώρα μας που γίνεται και σε κανονική ώρα (21.30) αλλά κυρίως αυτή αργά τα ξημερώματα του Σαββάτου είναι που παρουσιάζει ενδιαφέρον και ελκύει τους ντόπιους αλλά κυρίως τους επισκέπτες.

Η αλήθεια είναι πως φέτος το Πάσχα είναι νωρίς (8 Απριλίου) αλλά και πλέον πολύ αργά για την προβολή του μέσα από τα ΜΜΕ και το Διαδίκτυο.

Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε ένα νησί όπως η Σκιάθος είναι να έχει μέσα στην Άνοιξη και λίγο πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου ένα έθιμο, ένα γεγονός, πόσο ακόμα όταν μιλάμε για Ορθόδοξη Παράδοση όπως αυτό, του Πάσχα και είναι άξιο προβολής.

Για άλλη μία φορά όμως το πλεονέκτημα έγινε μη εκμεταλλεύσιμο από την Δημοτική Αρχή. Οι επιχειρηματίες (λίγοι σχετικά στο σύνολό τους) ξεκίνησαν τις προετοιμασίες και οι περισσότεροι ανοίγουν την Μεγάλη Τετάρτη. Μάλλον όμως θα απογοητευθούν και αυτό γιατί ο κόσμος δεν θα έρθει… και αν θα έρθει θα είναι μόνο για λίγες ημέρες και αυτοί ντόπιοι.

Στην Τουριστική Προβολή του Δήμου Σκιάθου φαίνεται δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της «βόμβας» που κρατούν στα χέρια τους και σίγουρα δεν είναι της καταστροφής αλλά έτσι μετατρέπεται όταν η σκέψη μας οδηγεί σε λάθος πρακτικές.

Η δικαιολογία πως στα χέρια μας δεν έχουμε υλικό για να κάνουμε προώθηση του προορισμού της Σκιάθου το Πάσχα δεν ισχύει. Έχουμε πλέον πλάνα ωρών, φωτογραφικό υλικό, συνεντεύξεις κ.α. Τι είναι αυτό που δεν έχουμε;;; Ίσως θα πρέπει να μας απαντήσουν από την Δημοτική Αρχή.

Τέλος θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι στην Τουριστική Προβολή του Δήμου πως η διαφήμιση ενός προϊόντος ή ενός προορισμού δεν πραγματοποιείται για την αγορά του ή την επισκεψιμότητα του αλλά για να παραμένει στην επικαιρότητα και στην επιφάνεια, αλλιώς θα καταλήξει, αρχείο ή στο βυθό.