Σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Πρώτης τάξης με τις δασκάλες τους κ. Ιωάννου Μαγδαληνή και κ. Τριχιά Αποστολία, επισκέφτηκαν την όμορφη παραλία και τον υδροβιότοπο στις Κουκουναριές με τη λιμνοθάλασσα της Στροφυλιάς.Η παραπάνω επίσκεψη εντάσεται  στα πλαίσια του Προγράμματος που εκπονούν φέτος και έχει τίτλο: «Σκιάθος, το νησί του Παπαδιαμάντη»

Οι μαθητές έχουν πραγματοποιήσει και άλλες επισκέψεις μέχρι τώρα όπως στο Αεροδρόμιο, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο Λαογραφικό Μουσείο.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να χαρούν και να απολαύσουν την όμορφη φύση στην απέραντη παραλία, να παίξουν με τη χρυσή άμμο , να περπατήσουν στο δάσος και να «συνομιλήσουν με έναν μόνιμο κάτοικο», έναν πανέμορφο κύκνο.

Σήμερα το μάθημα έγινε έξω από τα σύνορα της τάξης και του σχολείου, στο φυσικό περιβάλλον του ανθρώπου κι αυτό είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.Οι μαθητές επικοινώνησαν όχι μόνο με τη φύση αλλά και μεταξύ τους και με τις δασκάλες τους και επέστρεψαν στο σχολείο το μεσημέρι γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό.

 

Η διεύθυνση του 1ου Δ.Σ.Σκιάθου ευχαριστεί τον κ. Μίχα Δημήτριο ,που ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους για τη μεταφορά των μαθητών και τον κ. Τσιφλίδη Ιωάννη που μετέφερε δωρεάν τους μαθητές με το λεωφορείο της γραμμής.