Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκπ/κή εκδρομή της Στ΄τάξης στην Αθήνα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης με τις δασκάλες τους κ. Σαμαρά Μαρινέλα και κ. Τσιτόγλου Μιρέλα και την εκπ/κό Γαλλικής Γλώσσας κ. Ζιάγκα Βασιλική επισκέφτηκαν εκτός από τη Βουλή των Αθηνών, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο της Πόλης, το Ίδρυμα Μελίνας Μερκούρη, το Μέγαρο Μουσικής για την έκθεση VAN GOGH και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Επίσης παρακολούθησαν και την  θεατρική παράσταση «Γοργόνες και Μάγκες».

Το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού στεγάζεται σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτήρια της Αθήνας κοντά στον Εθνικό Κήπο και τη Βουλή των Ελλήνων. Μετά την πιο πρόσφατη ανάπλασή του (1989–2000) στεγάζει μια μοναδική διαχρονική έκθεση για την πορεία του ελληνικού πολιτισμού από την προϊστορία έως τον 20ό αιώνα.

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών   βρίσκεται βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος και στεγάζεται σε δυο από τα παλαιοτέρα (και άγνωστα στο ευρύ κοινό) κτήρια της πρωτεύουσας. Στις σάλες του συναντώνται έπιπλα και αντικείμενα του Όθωνα και της Αμαλίας, το γραφείο του Άρμανσ­μπεργκ, όπως και δωμάτια που αναπαριστούν τους χώρους υποδοχής ενός μεγαλοαστικού σπιτιού του 19ου αιώνα.

Στο Μέγαρο Μουσικής είχαν μία μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μεγαλειώδη έκθεση με το έργο του Van Gogh  που αφηγείται ταυτόχρονα την δική του ιστορία, διεισδύει στα συναισθήματα και τις σκέψεις του και περιγράφει το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλούργησε.Η παραπάνω έκθεση  μάγεψε περισσότερους από 10.000.000 θεατές σ’ όλο τον κόσμο, μ’ έναν νέο, επαναστατικό τρόπο.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνας Μερκούρηείχαν την ευκαιρία να δουν στο ισόγειο του κτηρίου, έκθεση με την ιστορία του Καραγκιόζη και να παρακολουθήσουν μία παράσταση , ενώ στον πρώτο όροφο να γνωρίσουν μέσα από πολύ όμορφα διαμορφωμένα περίπτερα τα παλιά επαγγέλματα.

Το βράδυ της πρώτης ημέρας παρακολούθησαν στο θέατρο BROADWAY την παράσταση «Γοργόνες και Μάγκες».

Στη Βουλή οι  μαθητές υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και παρακολούθησαν λίγο από τη συνεδρίαση.

Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού , παρακολούθησαν στο «Θόλο» την ταινία Δαρβίνος -Το μυστήριο της Φύσης.

Έτσι τελείωσε η καθιερωμένη ,εδώ και χρόνια εκπαιδευτική εκδρομή της Στ΄τάξης. Οι μαθητές μας αποφοιτώντας  από το Δημοτικό Σχολείο, θα έχουν να θυμούνται πολλά!!!

Ευχαριστούμε τις δασκάλες τους, κ. Σαμαρά Μαρινέλα, που επιμελήθηκε όλο το Πρόγραμμα της εκδρομής,  κ. Τσιτόγλου Μιρέλα και κ. Ζιάγκα Βασιλική, που φρόντισαν με πολλή αγάπη για τους μαθητές μας , «να μάθουν»,  «να γνωρίσουν» αλλά και «να διασκεδάσουν» με τρόπο ασφαλή και οργανωμένο.

Η Διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου ευχαριστεί επίσης τους γονείς των μαθητών που μας εμπιστεύτηκαν για άλλη μία φορά!