Χωρίς νερό παραμένει εδώ και 10 ημέρες περίπου το Μοναστήρι της Πολιούχου της Σκιάθου Παναγίας Εικονίστριας. Κατολίσθηση που προκλήθηκε μετά από την πρόσφατη κακοκαιρία πλάκωσε την αντλία νερού που βρίσκεται λίγο πάνω από το ύψος του δρόμου στα σκαλοπάτια που οδηγούν στο Μοναστήρι.

Η κα Αργυρώ με έντονη την διάθεση της προσφοράς όπως κάνει εδώ και χρόνια ενημέρωσε το Δήμο, ο οποίος σήμερα κατάφερε να στείλει εργάτες και απλά να απομακρύνουν τις πέτρες. Δυστυχώς η προσπάθειά τους να φτιάξουν την αντλία δεν είχε επιτυχής έκβαση. Έτσι όπως μας ανέφερε η ίδια υποχρεώθηκε να επισκεφτεί γνωστή επιχείρηση για να αγοράσει νέα αντλία που της κόστισε προσωπικά 400€.

Προχθές Δευτέρα 5 Μαρτίου το Skiathoslife.gr επισκέφτηκε το Μοναστήρι και κατέγραψε τα πλάνα που βλέπεται ενώ και σήμερα που επισκεφτήκαμε το χώρο είδαμε πως οι πέτρες είχαν απομακρυνθεί και τακτοποιηθεί από την αριστερή πλευρά της κεντρικής εισόδου του Μοναστηριού, κάτι που αναγκάστηκε πάλι να βάλει το χέρι στην τσέπη η κα Αργυρώ πληρώνοντας με 50€ δύο εργάτες αφού οι εργάτες του Δήμου δεν ολοκλήρωσαν την εργασία τους.

Η κα Αργυρώ καταγγέλλει επίσης πως το μοναστήρι έχει αφεθεί στο «έλεος του Θεού» αφού έχει αναφέρει σε όλους τους φορείς πως ο κεντρικός χώρος του μοναστηριού βάζει νερά κάτι που φαίνεται καθαρά σε όποιον το επισκεφτεί ενώ οι φθορές στις Αγιογραφίες είναι μεγάλες.