Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου πραγματοποίησε σήμερα ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία Σάκης Κοκκίνης. 
Κλιμάκιο που αποτελούνταν από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Κουτσάφτη, τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Ρεπανίδη, τον πρόεδρο της Τοπ. Κοινότητας Μακρυράχης Νίκο Ευαγγέλου ενημέρωσαν τον κ. Κοκκίνη για το μέγεθος της καταστροφής επισκεπτόμενοι όλα τα σημεία που χρήζουν άμεσης ανακατασκευής.

Ο κ. Κοκκίνης συνομίλησε με κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί και σε δήλωσή του λίγη ώρα αργότερα ανέφερε:
“Η καταστροφή που υπέστη η περιοχή του Ανατολικού Πηλίου είναι τεράστια. Η Πολιτεία πρέπει άμεσα να παρέμβει και να προβεί στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη, ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή, να προχωρήσει άμεσα στην εξαγγελία ειδικού προγράμματος αποκατάστασης για το Ανατολικό Πήλιο με πλήρη χρηματοδότηση για την απόκατασταση των ζημιών. Μπορεί κάλλιστα, μαζί με τις νέες μελέτες, να χρησιμοποιήσει και εκείνες που είχαν εκπονηθεί το 2004 από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μέσω των Τεχνικών Υπηρεσιών και του ΙΓΜΕ.
Επειδή τα κατολισθητικά φαινόμενα συνεχίζονται μέχρι σήμερα και οι καταστροφές στις υποδομές είναι σημαντικές, η χρηματοδότηση πρέπει να είναι γενναία και η λύση που θα δοθεί να μην είναι προσωρινή. “