Με τον κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνο για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την ένωση κεφαλαιαγορών συναντήθηκε σήμερα o πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Βρυξέλλες μαζί με  μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΤΕ με στόχο την ενδυνάμωση της φωνής του ελληνικού τουρισμού εκεί που χτυπά η καρδιά της Ευρώπης.

Ο κ. Γιάννης Ρέτσος πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων στη βελγική πρωτεύουσα με επιτρόπους και Έλληνες ευρωβουλευτές.

Οι επίτροποι με χαρτοφυλάκια που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την τουριστική δραστηριότητα ενημερώνονται για τον θετικό αντίκτυπο που έχει ο τουρισμός στην εθνική μας οικονομία και την κοινωνία.

Ο ΣΕΤΕ σε ανάρτησή του στο twitter μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον κ. Ντομπρόβσκις ανέφερε σχετικά: «Τα υψηλά επιτόκια και η περιορισμένη προσβασιμότητα στη χρηματοδότηση αλληλοσυνδεόμενες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού».