Με αγάπη… για το περιβάλλον, το πρωί της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2018, έγινε η διανομή από σπίτι σε σπίτι, της πάνινης τσάντας του προγράμματος Active Skiathos Against Plastic bag-για μια Σκιάθο χωρίς πλαστική σακούλα.

To πρόγραμμα A.S.A.P. χρηματοδοτείται από, το Ίδρυμα του πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό, την πρωτοβουλία BeMed – Beyond Plastic Med, το Ίδρυμα Thalassa, τον Δήμο Σκιάθου και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, υποστηρίζεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος».

Το Skiathoslife.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Γιαννίτση ο οποίος τόνισε πως η επένδυση στο περιβάλλον είναι επένδυση στο μέλλον των παιδιών μας και του τόπου. Ο Δήμος Σκιάθου είναι από τους πρώτους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί μέχρι να εξαλειφθεί και η τελευταία πλαστική Σακούλα.

Στην σημερινή προσπάθεια συμμετείχαν μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου, καθηγητές καθώς και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σκιάθου

Ο Δήμος Σκιάθου έχει δαπανήσει για το πρόγραμμα A.S.A.P 7.500,00€ μόνο το 2017 ενώ για την κατασκευή 2000 τεμ πάνινης σακούλας το ποσό των 5.000,00€.