Για απομόνωση μιας φράσης του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του για αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία», γιατί «κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια», ο κ. Μπουτάρης είπε ότι δεν πρότεινε να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου, απλώς έκανε μία διαπίστωση.

Παράλληλα για τις σημερινές δηλώσεις του (στον Σκάι) να μετονομαστεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε «Νίκος Γκάλης», ο κ. Μπουτάρης είπε ότι του τηλεφώνησε μια κοπέλα από το σταθμό ενώ κοιμόταν και δεν γνώριζε ότι βρισκόταν στον αέρα!!!

Ο Γ. Μπουτάρης μιλώντας σε εκπροσώπους ΜΜΕ έκανε λόγο για παρερμηνεία των χθεσινών του δηλώσεων στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, και ανέφερε:

Λυπάμαι που από τη χθεσινή κουβέντα που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο παρερμηνεύτηκαν ορισμένες δηλώσεις μου. Απομονώθηκε μια φράση από ένα σύνολο προβληματισμών που εξέφρασα και αποδόθηκε παντελώς λανθασμένα, κάτι που μπορεί να το διαπιστώσει όποιος διαβάσει ολόκληρη την ομιλία μου, όπως αποτυπώνεται και στα πρακτικά της συνεδρίασης. Επιπλέον, πρέπει να τονίσω ότι όλα ειπώθηκαν ενώπιων συναδέλφων και της αντιπολίτευσης και δεν υπήρξαν αντιδράσεις» τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ζήτησε ποτέ αλλαγή του τίτλου «Μακεδονία» σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ή προϊόντα.

«Δεν προτείνω, ούτε πρότεινα, ούτε πρόκειται να προτείνω αλλαγή κανενός ονόματος. Εξέφρασα την ανησυχία μου -και αυτό δεν το παίρνω πίσω- ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των τελευταίων 25 χρόνων, αφού ήδη περισσότερες από 130 χώρες έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως ‘’Δημοκρατία της Μακεδονίας’’. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει. Και δεν έχω ακούσει κανέναν πολιτικό να αναλαμβάνει το αντίστοιχο πολιτικό κόστος και να παίρνει μια σαφή και ξεκάθαρη θέση στο θέμα. Αυτό που μπορώ να πω είναι πω είναι ότι το κλίμα είναι ήδη πολύ φορτισμένο. Και καλά θα είναι να κατεβούν οι τόνοι, να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία, αν τελικά προκύψει, η οποία θα είναι καλή και για τους δυο. Συμφωνία για έναν καλή, δεν υπάρχει» κατέληξε ο Δήμαρχος.