Την ανάγκη να συνεχίσει η λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, επεσήμανε την ανάγκη Ο Πρόεδρος Παιδείας Σκιάθου, Απόστολος Πασχάλης, μετά από επίσκεψη του στο Ειδικό Σχολείο όπου επεσήμανε τα  εξής :  Η Παιδεία είναι δωρεάν και το Κράτος μας οφείλει να παρέχει ίση και επαρκής εκπαίδευση, ως βασική Συνταγματική Αρχή ,σε ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ του νησιού μας.
Κατά την επίσκεψή μου, στο Ειδικό Σχολείο »Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», το σχολείο που φιλοξενεί τους μικρούς μας φίλους με ειδικές ανάγκες, μου δημιουργήθηκε το ερώτημα.
Που θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους τα παιδιά, μετά το Δημοτικό Σχολείο, όταν δυστυχώς στο νησί μας δεν υπάρχει αντίστοιχο Ειδικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αξίζει να αναφέρω ότι οι Εκπαιδευτικοί, για την ακρίβεια η Δασκάλα και η Ψυχολόγος του Ειδικού Σχολείου, καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για την σωστή εκπαίδευση και απασχόληση των μαθητών τους.
Σε συνεννόηση με την Διευθύντρια του Ειδικού σχολείου, και την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, θα προγραμματίσουμε έρευνα και συζήτηση και θα εξετάσουμε τον τρόπο για την αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας μεταγενέστερων Σχολικών μονάδων όπως:

1) Ειδικού Εργαστήριου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), δηλαδή ένα Επαγγελματικό Σχολείο το οποίο θα απευθύνεται σε παιδιά ειδικής εκπαίδευσης
(Αποφοιτώντας από το ΕΕΕΕΚ αποκτάς Απολυτήριο εργασιακά ισότιμο με το Απολυτήριο Γυμνασίου καθώς και πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 1).

2) Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης, ως πιο απλή μορφή, και πιθανόν ευκολότερης λειτουργίας.

Γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των μαθητών είναι μικρός, αλλά μπορούμε να δούμε αν καλύπτει τον
ελάχιστο, ούτως ώστε να μας δώσει την δυνατότητα να απαιτήσουμε, να διεκδικήσουμε και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα των Παιδιών του Ειδικού Σχολείου,
των δικών μας Παιδιών :