Η απόφαση να γίνει ΕΠΑΛ στην Σκιάθο νομίζω πως δεν βρίσκει κανέναν αρνητικό. Από την άλλη πριν λίγους μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο είχε προβληματιστεί με την αύξηση των μαθητών και την εξεύρεση λύσης για την στέγασή τους.

Ήδη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο η αίθουσα εκδηλώσεων έχει κλείσει και έχει μετατραπεί σε δύο αίθουσες αφήνοντας τους μαθητές χωρίς χώρο δραστηριοτήτων, για αυτό το λόγο άλλωστε η εκδήλωση των Χριστουγέννων έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Λυκείου Σκιάθου.

Ακόμα και αν αποδεχτούμε την λύση που προτείνει η επιτροπή παιδείας του Δήμου για απογευματινά μαθήματα θα πρέπει να βρεθούν δύο αίθουσες εργαστηρίων και γραφεία για τους καθηγητές ή τουλάχιστον για τον διευθυντή, ανέφερε μάλιστα κάτι ανάλογο σε συνέντευξή του στο Skiathoslife.gr και ο κ. Τζαβαλιάς

Από την άλλη θα πρέπει να ζυγίσουμε πως για άλλη μια σχολική χρονιά το Γυμνάσιο και το Λύκειο δεν έχει καθηγητές (θυμάστε καταλήψεις – αποχές γονέων κ.α.) που η ίδια η δευτεροβάθμια εκπαίδευση σήμερα λέει πως μπορεί τον Μάρτιο να δώσει το πράσινο φως για την λειτουργία του ΕΠΑΛ. Είναι ο ίδιος διευθυντής ο κ. Σαβελίδης που δεν φρόντισε έγκαιρα να υπάρχουν καθηγητές στις θέσεις τους, είναι ο ίδιος που γνωρίζει το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει από την κάλυψη των νέων θέσεων εκπαιδευτικών στο ΕΠΑΛ.

 

Ποιος τελικά μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον του ΕΠΑΛ όταν δεν μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον των ίδιων των σχολικών μονάδων που σήμερα βρίσκονται σε λειτουργία;