Την ίδρυση Επαγγελματικού Λυκείου στη Σκιάθο ζητούν φορείς της εκπαίδευσης, γονείς και ο Δήμος Σκιάθου, σε πρώτη φάση με απογευματινή λειτουργία και στη συνέχεια σε νέο διδακτήριο, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε σήμερα το πρωί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, αν και εκφράστηκαν επιφυλάξεις για την κτιριακή υποδομή και για τη στελέχωση του νέου σχολείου. Προς την κατεύθυνση αυτή θα κατατεθεί πρόταση στο υπουργείο Παιδείας, που αναμένεται να απαντήσει μέχρι το τέλος Μαρτίου και, αν συμφωνήσει, το ΕΠΑΛ Σκιάθου θα μπορέσει να λειτουργήσει από τη χρονιά 2018-19.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε ότι από έρευνα που έγινε όσο και από την έκθεση αρμοδίων φορέων του Δήμου Σκιάθου, φαίνεται ότι μπορεί να λειτουργήσει έναυγιέστατο ΕΠΑΛ στη Σκιάθο. «Το πιθανότερο είναι να λειτουργήσει από Σεπτέμβριο με τον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ειδικότητες αισθητική και κομμωτική και τον Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας με ειδικότητες τα τουριστικά και την πληροφορική», ανέφερε.
Ο ίδιος είπε ότι στη σύσκεψη ακούστηκαν πολλά που συνηγορούν στην άποψη αυτή και η πρότασή του θα είναι να ιδρυθεί το ΕΠΑΛ στο νησί.

Ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι στο ΕΠΑΛ υπάρχει ενδιαφέρον να φοιτήσουν 100 τουλάχιστον μαθητές, με δεδομένο ότι στο ΕΠΑΛ μπορούν να γραφτούν και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας στη Β’ Τάξη για να αποκτήσουν τις ειδικότητες. «Το ότι θα υπάρξει δυσκολία στη στελέχωση από εκπαιδευτικούς αποτελεί ένα πρόβλημα που αφορά όλα τα σχολεία της νησιωτικής Μαγνησίας, αν και η ΔΔΕ κάνει ότι μπορεί για να στελεχώνονται τα σχολεία», παραδέχτηκε ο διευθυντής.

Το ΕΠΑΛ είναι βιώσιμο
Ο Απόστολος Πασχάλης, πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, είπε ότι ο Δήμος Σκιάθου, έκανε μία στατιστική έρευνα και διαπίστωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη λειτουργία ΕΠΑΛ και εκτίμησε ότι θα είναι βιώσιμο.
Ο ίδιος είπε ότι πρέπει να δοθούν επιλογές στα παιδιά που θέλουν να φοιτήσουν στο ΕΠΑΛ, καθώς ο τουρισμός είναι ένας τομέας που η Σκιάθος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Θεσσαλία και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από γονείς και από μαθητές για αυτή την ειδικότητα που μπορεί να δώσει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά υπάρχουν και άλλες ειδικότητες που ενδιαφέρουν τα παιδιά.

Σύμφωνα με τον κ. Πασχάλη, το συγκρότημα που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο, είχε πρόβλημα αιθουσών και φέτος Δήμος δημιούργησε νέες. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος προτείνει αρχικά το ΕΠΑΛ να λειτουργήσει σε απογευματινή βάρδια. «Σίγουρα υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου σχολικού συγκροτήματος, κάτι που απαιτεί όμως χρόνο και μπορεί γίνει μεταγενέστερα και να παρέχει υψηλότερης ποιότητας εκπαίδευση», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Σκιάθου.

Στη συνεδρίαση ήταν επίσης : Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Γιολδάσης Δημήτρης, Πρόεδρος Γονέων Γυμνασίου Καζή Φλώρα, Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου κα Κική Πλωμαρίτη, Δντης Λυκειου κ. Λεωνίδας Τζαβαλιάς,  Δντρια Γυμνασίου κα Μαρία Καραγιαννοπούλου και άλλοι εκπαιδευτικοί