Μετά από 114 ημέρες παραμονής στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της MOm στο Αττικό Ζωοολογικό Πάρκο, ο Ίωνας είναι πλέον ελεύθερος και ξεκίνησε ήδη το επόμενο στάδιο της ζωής του! Η Ομάδα Περίθαλψης της MOm τον απελευθέρωσε στον πυρήνα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και φαίνεται ότι η πρώτη επαφή του με τη θάλασσα είναι άκρως ενθαρρυντική! 

Για την περίθαλψη του Ίωνα η ΜOm θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής του Παν/μίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστασία Κομνηνού για την εδώ και χρόνια αφοσίωσή της στο Πρόγραμμα Περίθαλψης και την άψογη συνεργασία της με τους βιολόγους της MOm καθώς και τους εθελοντές της για την πολύτιμη βοήθειά τους και για τα ξενύχτια που έκαναν πλάι στο προσωπικό της MOm κατά την περίθαλψη του Ίωνα (την Καίτη, τον Δημήτρη, τη Χριστίνα Χ., τη Χριστίνα Γ., τη Μαρίνα, την Άλκηστις, την Ανδριανή, τον Ιάσωνα και την Δέσποινα).

Επίσης, θα η Μοm ευχαριστεί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τη στήριξη που τους παρέχει όλα αυτά τα χρόνια, το Πράσινο Ταμείο, το Νοσοκομείο Μικρών Ζώων Πικερμίου, την European Association for Aquatic Mammals, το Acquario di Genova, τον κ. Ionas Galatis και την κ. Κατερίνα Τοπούζογλου για την ανεύρεση του μικρού Ίωνα και την άμεση αντίδρασή τους, τον κτηνίατρο κ. Νίκο Τριανταφύλλου για την παρακολούθηση και φροντίδα του Ίωνα τις πρώτες κρίσιμες ώρες αφού αποχωρίστηκε από τη μητέρα του, το Λιμεναρχείο Μυκόνου για τη διευκόλυνση της μεταφοράς του στην Αθήνα, την κ. Εύα Τατσίδου για τη δωρεά ιατρικού υλικού και όλους όσους συνέδραμαν με το υστέρημά τους οικονομικά σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Τέλος, ευχαριστούμε τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων για τη συνεργασία του καθώς και το Ίδρυμα THALASSA (Thalassa Foundation) για την υποστήριξή του.