Ο τομέας υγείας, πρόνοιας και ευεξίας καθώς και ο τομέας οικονομίας-διοίκησης θέλουν να λειτουργήσουν στο ΕΠΑΛ Σκιάθου οι γονείς και οι μαθητές σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γυμνάσιο.
Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σύσκεψη για να συζητηθεί το θέμα της ίδρυσης ΕΠΑΛ στη Σκιάθο. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη Δημοτική Αρχή και αναμένεται να γίνει δεκτή από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα αποστείλει το αίτημα στο υπουργείο Παιδείας.
Πάντως από την έρευνα που διεξήχθη στο Γυμνάσιο της Σκιάθου φάνηκε πως οι μαθητές και οι γονείς ενδιαφέρονται να λειτουργήσουν στο ΕΠΑΛ πρώτον, ο τομέας υγείας, πρόνοιας και ευεξίας με τις ειδικότητες της κομμωτικής και αισθητικής και δεύτερον, ο τομέας οικονομίας-διοίκησης με τις ειδικότητες των τουριστικών επαγγελμάτων.
Πάντως οι τομείς και οι ειδικότητες προσιδιάζουν στη φυσιογνωμία του νησιού που στρέφεται αποκλειστικά στον τουρισμό.

Στη σύσκεψη της Παρασκευής θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Δήμου και των σχολείων Σκιάθου, του ΚΕΣΥΠ, του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, της ΕΛΜΕ Μαγνησίας καθώς και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης.