Φίλες και Φίλοι,
Ως Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Σκιάθου, θεωρούμε βασική μας υποχρέωση να κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση, με σκοπό την αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της εκπαίδευσης, αλλά και την παροχή διαφορετικών μορφών εκπαίδευσης.

Για τον σκοπό αυτό με το υπ’ αριθμ. 12635/12-12-2017 έγγραφο μας προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ζήτησα να ενημερωθούν γονείς και μαθητές για την νομοθεσία, τις προϋποθέσεις και τις ειδικότητες εκπαίδευσης των ΕΠΑΛ, αν και εφόσον επιλέξουν την ίδρυση του στη Σκιάθο.
Η επιλογή αυτή θα γίνει από τους μαθητές και τις μαθήτριες, λαμβάνοντας υπόψην τις απαντήσεις που θα δώσουν σε ειδικό ερωτηματολόγιο.

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 στις 18:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου /Λυκείου Σκιάθου, θα γίνει ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Ανάγκη ίδρυσης Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) στη Σκιάθο».
Στην ενημερωτική συνάντηση θα παρευρίσκονται ως ομιλητές ο κος Γεωργούσης Ευθύμιος του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Βόλου και η κα Πανταζώνα Μαρία από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι οποίοι θα μπορέσουν να απαντήσουν στα ερωτήματά μας, για την επαγγελματική εκπαίδευση και αποκατάσταση των νέων μας.
Παρακαλώ οι Γονείς και οι Κηδεμόνες των Μαθητών Γυμνασίου, να παρευρεθούν σε αυτή την ενημερωτική συνάντηση.

Ο Πρόεδρος Επ. Παιδείας

Απόστολος Πασχάλης