Ως εξάρτηση από το διαδίκτυο ή τον υπολογιστή ορίζεται η υπερβολική χρήση αυτών

Αναμφισβήτητα το διαδίκτυο έχει διευκολύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των περισσότερων ανθρώπων, καθώς η πρόσβαση που δίνει σε εκατοντάδες χιλιάδες πληροφορίες σε ελάχιστο χρόνο είναι ανεκτίμητη. Επιπρόσθετα, μας έχει δώσει τη δυνατότητα να κρατάμε επαφή με άτομα και φίλους που μένουν μακριά μας.

Από τη στιγμή λοιπόν που αποτελεί ένα καθημερινό εργαλείο χρήσης από τους περισσότερους ενήλικες, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να αυξάνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και η χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά.

Τι γίνεται όμως όταν η χρήση αυτή γίνεται κατάχρηση; Όταν δηλαδή αρχίσει να παρακωλύει τις καθημερινές μας ασχολίες, ακόμα και να καταστρέφει διαπροσωπικές σχέσεις; Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς;
Αρχικά, ως εξάρτηση από το διαδίκτυο ή τον υπολογιστή ορίζεται η υπερβολική χρήση αυτών. Το άτομο δηλαδή δεν μπορεί να μην «σερφάρει» στο ίντερνετ, δεν πάει πουθενά χωρίς το κινητό του ή τον υπολογιστή, είναι συνεχώς online, δεν ενδιαφέρεται για ό,τι συμβαίνει γύρω του και εάν επισκεφτεί ένα μέρος που δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο γίνεται επιθετικό και ευερέθιστο.