Ο Χρήστος γεννήθηκε στη Σκιάθο το 1947 κι από μικρός ασχολήθηκε με τα γράμματα. Ήταν γιος του Βασίλη, εμπόρου από τη Λίμνη Ευβοίας, και της Ελπίδας, το γένος Αναστασίου Τάσσου.
Σπούδασε Οικονομικά και Νομικά στην Αθήνα, όπου εργάστηκε ως δικηγόρος και δημοσιογράφος.
Παντρεύτηκε τη Στέλλα Ψωμά και απέκτησαν δύο κόρες, την Ελπίδα και τη Χαρά.
Ο τόπος καταγωγής του η Σκιάθος, «έκλεψε’ το μεγαλύτερο μέρος της πνευματικής του δραστηριότητας καθώς αφοσιώθηκε σ’ αυτή, κυρίως μέσα απ’ το περιοδικό του ‘Σκιάθος’ (1976- 1987) και αργότερα ως αρχισυντάκτης του περιοδικού «με το βορηά τα κύματα».
Πολυπράγμων, ακούραστος, ασίγαστος, δοτικός πολυσχιδής, δημοσίευσε αναρίθμητα κείμενα, εξέδωσε βιβλία και περιοδικά, έκανε ομιλίες και έλαβε μέρος σε δεκάδες συνέδρια και συμμετείχε ως μέλος σε διάφορα επιστημονικά και πολιτιστικά σωματεία.
Από το 1988 μέχρι τον πρόωρο θάνατό του, διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Σκιαθιτών διοργανώνοντας πολλές πολιτιστοκές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για του Σκιαθίτες των Αθηνών.
Ασχολήθηκε και με τα κοινά και βραβεύτηκε αμέτρητες φορές για ποικίλες δράσεις του από ελληνικούς και κυπριακούς φορείς.
Πέθανε αιφνιδιαστικά κι αναπάντεχα στις 3/8/1998, στα 51 του μόλις χρόνια αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό…
Η σύζυγός του Στέλλα, επιμελήθηκε ένα μικρό αφιέρωμα στο πολυσήμαντο έργο του που μπορεί να βρει κανείς στον ιστότοπο του Συλλόγου Δύο Αλέξανδροι του οποίου ο Χρήστος διετέλεσε ξεχωριστό μέλος και πρόεδρος.
(dyoalexandroi.wordpress.com)

* Ο Γιώργος Σανιδάς είναι συγγραφές και αρθρογράφος του SkiathosLife.gr