Ερωτήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς επαγγελματίες της Σκοπέλου κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Π. Σκουρλέτη και Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος.
Η ερώτηση:

«Κατά τις πλημμύρες στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2015 στο νησί της Σκοπέλου, κάτοικοι και επιχειρηματίες υπέστησαν πρωτοφανείς καταστροφές και ζημίες. Μετά από την παρέλευση διαστήματος μεγαλύτερου από 2 χρόνια, οι αποζημιώσεις που δικαιούνται οι επαγγελματίες δεν τους έχουν αποδοθεί.

Παρά την καθυστερημένη έκδοση του ΦΕΚ΄Β 1983/8-6-2017, οι 120 επιχειρηματίες του νησιού καταγγέλλουν πως μέχρι σήμερα «δεν έχουν λάβει ούτε 1 ευρώ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πρόεδρος των πληγέντων επιχειρηματιών της Σκοπέλου κ. Γ. Σκλάβος σύμφωνα με ηλεκτρονικό δημοσίευμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκοπέλου με την ομόφωνη απόφαση του με αριθμ. 206/2017 ( ΑΠ : 8295/22-11-2017 ) επιζητά την ίση μεταχείριση των πληγέντων της Σκοπέλου με τους πρόσφατα πληγέντες της δυτικής Αττικής, δηλαδή να ισχύσει το ίδιο καθεστώς αποζημιώσεων με την καταβολή των εκτάκτων επιδομάτων στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Ερωτάσθε

1. Για ποιο λόγο οι αποζημιώσεις δεν έχουν αποδοθεί 26 μήνες μετά τις πλημμύρες ;
2. Yπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την άμεση καταβολή τους ;
3. Σκοπεύετε να κάνετε αποδεκτή την παραπάνω ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σκοπέλου και να εξαλείψετε την άνιση μεταχείριση που υφίστανται οι πληγέντες της Σκοπέλου;»