Την αδειοδότηση επισκεψιμότητας του ναυαγίου του πλοίου “Χριστόφορος” φορτηγό πλοίο στον κόλπο του Πανόρμου Σκοπέλου συζητά σήμερα το απόγευμα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Το αίτημα θα στηρίξει ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός. Χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας τη σημερινή απόφαση, καθώς όπως τόνισε η Περιφέρεια στηρίζει τα υποβρύχια μουσεία και τα καταδυτικά πάρκα, πρότυπα έργα με μεγάλες δυνατότητες επισκεψιμότητας. “Χρειαζόμαστε πολλά καταδυτικά πάρκα και όχι μόνο ένα που έχουμε στην Περιστέρα και τρία στον Παγασητικό, καθώς οι τουρίστες αυτού του είδους τουρισμού ενδιαφέρονται να δουν πολλά σε μία περιοχή που επισκέπτονται γι αυτό το λόγο”, εξήγησε ο κ. Αγοραστός.
Επιπλέον ανέφερε ότι η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για τις υποβρύχιες ανασκαφές αλλά συμμετέχει και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα MED.

Το ελληνικό φορτηγό “Χριστόφορος” είχε βυθιστεί στο συγκεκριμένο σημείο το 1983 κενό φορτίου λόγω θαλασσοταραχής. Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός, “πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ναυάγιο και αξίζει να το επισκεφθείς υποβρύχια. Βρίσκεται όμως σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο και θα πρέπει να δοθεί η άδεια από το ΚΑΣ”.