Περιφερειακά αεροδρόμια: Αναμένεται αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 5% το 2018

Με στόχο την αύξηση της επιβατικής κίνησης το 2018 κατά 5% σε σχέση με φέτος που αυξήθηκε 11,4%, και έχοντας αναθεωρήσει προς τα επάνω κατά 75 εκατ. ευρώ τις άμεσες επενδύσεις, η Fraport Greece υλοποιεί με γοργούς ρυθμούς τις εκτενείς αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές παρεμβάσεις αναβάθμισης και μεγέθυνσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Fraport Greece θα έπρεπε να επενδύσει περίπου 330 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των αεροδρομίων στα πρώτα χρόνια, μέχρι το 2021, ωστόσο, όπως αναφέρουν στελέχη της, το ποσό αυτό αναθεωρήθηκε στα 415 εκατ. ευρώ. Στα επόμενα χρόνια είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν επιπλέον επενδύσεις για τη συντήρηση και πιθανή αύξηση της χωρητικότητας, με βάση τον όγκο κίνησης. Συνολικά, το ποσό των επενδύσεων θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ (περιλαμβάνοντας την επένδυση των 415 εκατ. ευρώ για τις υποδομές στην αρχική φάση).

Παράλληλα, τα μηνύματα από τις αεροπορικές εταιρείες είναι ιδιαίτερα θετικά, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2018 η Fraport θα υποδεχτεί στα αεροδρόμια 20 νέα διεθνή δρομολόγια, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχει ανακοινωθεί αύξηση συχνοτήτων και επιμήκυνση της περιόδου σε δρομολόγια που ήδη εξυπηρετούνται.