Παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας στη Λάρισα, πραγματοποίησαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Σκιάθου.

Η ΕΛΜΕ επανέφερε το ζήτημα που κατ’ επανάληψη έχει θέσει σχετικά με την ένταξη της Σκιάθου στις δυσπρόσιτες περιοχές, όπου ως γνωστόν προβλέπεται ο διπλασιασμός των μορίων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.Με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστεί επιτέλους το φαινόμενο που μέχρι τώρα παρατηρείται να μην επιλέγουν το νησί της Σκιάθου ή ακόμη και πολλές φορές να μην αποδέχονται τον διορισμό οι αναπληρωτές, μιας και δεν ισχύει ο διπλασιασμός των μορίων, εν αντιθέσει με την Πρωτοβάθμια όπου ισχύει.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σκιάθο, επί δύο σχεδόν μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές του Γυμνασίου έκαναν τρίωρα μαθήματα λόγω κενών εκπαιδευτικών και στο Λύκειο υπήρχαν ελλείψεις σε μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα.

Στο υπόμνημα της ΕΛΜΕ επίσης τέθηκε επί τάπητος το αίτημα διαχωρισμού της Μαγνησίας σε δύο περιοχές απόσπασης. Ζητήθηκε οι περιοχές απόσπασης να ταυτίζονται με τις περιοχές μετάθεσης. Τουλάχιστον αυτό να ισχύει στα ΠΥΣΔΕ που περιλαμβάνουν χερσαία και νησιωτική περιοχή, όπως είναι η Μαγνησία.

Επίσης ζητήθηκαν κίνητρα για υπηρεσία στα νησιά των Β. Σποράδων (στέγη-ενοίκια, έκπτωση 50% στα εισιτήρια των πλοίων και με παρέμβαση της Πολιτείας).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, «η περιφερειακή διευθύντρια τοποθετήθηκε θετικά και διαβεβαίωσε ότι και τα δύο αιτήματα τα έχει ήδη προωθήσει στο Υπουργείο Παιδείας».