Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέα Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων στην υπόθεση στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, το διάστημα 2008 έως 2011, που αποκαλείται «κοριόπολις».

Η εισαγγελική λειτουργός ξεκίνησε σήμερα την αγόρευση της στο δικαστήριο με την τοποθέτηση της επί του νομικού πλαισίου για τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί στους 84 κατηγορούμενους πρώην και νυν παράγοντες του ποδοσφαίρου.
Στην εισήγησή της, η εισαγγελέας επεσήμανε ότι η εκδικαζόμενη υπόθεση, που έχει συμπληρώσει έναν χρόνο από την έναρξη της, εμφανίζει δυσχέρειες, καθώς κάποιοι από τους μάρτυρες που κατέθεσαν στο δικαστήριο είτε εμφανίζουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με αρχικούς ισχυρισμούς τους είτε επικαλούμενοι τον χρόνο που μεσολάβησε δεν θυμόνταν λεπτομέρειες.

Στην υπόθεση του «κοριόπολις» ως βασικοί κατηγορούμενοι θεωρούνται οι πρώην ποδοσφαιρικοί παράγοντες Αχιλλέας Μπέος και Γιώργος Τσακογιάννης, τους οποίους το κατηγορητήριο αποδίδει διευθυντικές θέσεις σε εγκληματική οργάνωση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο παραπεμπτικό βούλευμα η υπόθεση αφορά 21 αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος που χειραγωγήθηκαν το διάστημα 2010-2011, καθώς ακόμη 51 ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League την περίοδο 2009-2010. Από αυτούς τους αγώνες 12 συμπεριλήφθηκαν στο «ΠΑΜΕ Στοίχημα» του ΟΠΑΠ με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να αποκομίσουν, κατά την δικογραφία, όφελος πλέον των 200 χιλιάδων από το παράνομο στοίχημα .

Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατ’επάγγελμα και συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του εξαναγκαζομένου, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.