Λάβρος ο Μιχάλης Τσαμάζ κατά της ΕΕΤΤ

«O όμιλος θέλει να επενδύσει και δεν τον αφήνουν». Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ προσθέτοντας ότι η πολιτική της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αυτή την στιγμή όχι μόνο δεν βοηθάει τον πραγματικό ανταγωνισμό, αλλά ουσιαστικά αποθαρρύνει τους επενδυτές, με αποτέλεσμα να αποζημιώνεται η ίδια η χώρα και οι πολίτες της. «Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι ο ΟΤΕ θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες φθηνότερα και αμεσότερα αλλά η ΕΕΤΤ δεν τον αφήνει.»

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ ήταν ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στην ΕΕΤΤ, ότι το αντικείμενό της είναι όχι να καθορίζει την εμπορική πολιτική του ΟΤΕ αλλά να εξασφαλίζει ότι λειτουργεί ο ανταγωνισμός. «Αρνούμαστε να παραδώσουμε τα κλειδιά του ΟΤΕ στην ΕΕΤΤ». Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, τη δεδομένη συγκυρία η διαδικασία ως προς τον έλεγχο των τιμών στην αγορά είναι της προηγούμενης δεκαετίας, ενώ δεν υφίσταται λόγος προέγκρισης των πακέτων λιανικής του ΟΤΕ και η ίδια η ΕΕΤΤ έχει αποφανθεί από πέρυσι ότι δε χρειάζεται ρύθμιση στην αγορά λιανικής λόγω του επαρκούς ανταγωνισμού.

Ο κ. Τσαμάζ έκανε λόγο για ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες και …βιομηχανία εγκρίσεων από την ΕΕΤΤ: «Τον Οκτώβριο εκκρεμούσαν 425 εγκρίσεις για τιμολογιακά προγράμματα του ΟΤΕ και τους τελευταίους οκτώ μήνες εγκρίθηκαν μόλις 65 προγράμματα. Ο μέσος χρόνος έγκρισης από τον Οκτώβριο του 2017 είναι τέσσερις μήνες, ενώ, την ίδια στιγμή, ο ανταγωνισμός μπορεί και βγάζει ό,τι πακέτο θέλει όποτε το θέλει».

Loading...
error: Content is protected !!