Περισσεύει η οργή και η αγανάκτηση των πλημμυροπαθών επαγγελματιών της Σκοπέλου, οι οποίοι περιμένουν ακόμη τις αποζημιώσεις τους από το 2015.

Αυτό τονίστηκε κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα στο νησί της Σκοπέλου με τον επικεφαλής του Ψηφοδελτίου «Μαγνησία 2025» για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τρύφωνα Πλαστάρα καθώς και υποψήφιους.

Όπως ανέφεραν στη συνάντηση το ΦΕΚ για τις αποζημιώσεις των πληγέντων της Σκοπέλου δημοσιεύθηκε στις 8 Ιουνίου του 2017, αλλά τα βάσανά τους δυστυχώς, δεν έχουν τελειωμό. Για να πιστωθούν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα (η χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου είναι ίση με το 30% του συνόλου της κατά περίπτωση εκτιμηθείσας ζημιάς), τα οποία στην προκειμένη περίπτωση θα δοθούν από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, θα πρέπει πρώτα οι δικαιούχοι να προσκομίσουν σειρά εγγράφων στη Διεύθυνση Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

 

Η αγανάκτηση όμως των επιχειρηματιών έχει να κάνει και με την εκλογική διαδικασία του Επιμελητηρίου αφού δεν θα στηθεί κάλπη στο νησί της Σκοπέλου και δεν θα υπάρχει μετακίνηση προς τη Σκιάθο αφού το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου δεν έχει προγραμματιστεί δρομολόγιο.

Τέλος ο κ. Πλαστάρας με στελέχη του ψηφοδελτίου του συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Βασιλούδη