Οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στο Ειδικό Δ.Σ. Σκιάθου «Αλ.Παπαδιαμάντης» σήμερα αποφάσισαν την Παρασκευή 24/11/17, να απέχουν τα παιδιά τους από τα μαθήματα.

Αυτό αποτελεί μια διαμαρτυρία ως προς τους αρμόδιους για την τοποθέτηση δεύτερου δασκάλου στο σχολείο ώστε να μοιραστούν επιτέλους τα παιδιά σε δύο αίθουσες και όχι σε μια με μια μόνο δασκάλα και μια ψυχολόγο οι οποίες κάνουν ο.τι μπορούνε καθημερινά ώστε να προχωράει το εκπαιδευτικό και μαθησιακό κομμάτι των μαθητών.

Τα παιδιά που φοιτούν είναι από 7 χρονών έως και 15 και παρουσιάζουν διαφορετικές ανάγκες το καθένα, γεγονός που φανερώνει την άμεση τοποθέτηση δεύτερου ειδικού παιδαγωγού. Σύμφωνα με την Προϊσταμένη του Ειδικού Σχολείου κα Φίλιου Φωτεινή, αναμένονται και οι τελευταίες πιστώσεις του αρμόδιου Υπουργείου στις επόμενες δύο μέρες ,κάτι που αγχώνει γονείς και εκπαιδευτικούς σε περίπτωση που δεν καλύψουν το κενό στη Σκιάθο ενώ έχει δηλωθεί από τις 13/09/17.

Για αυτόν τον λόγο και «φόβο» οι γονείς αποφάσισαν να απέχουν ξανά από τα μαθήματα της Παρασκευής. Ευελπιστούμε πως τα νέα θα είναι ευχάριστα δήλωσαν οι δυο εκπαιδευτικοί του σχολείου ώστε γονείς, εκπαιδευτικοί και κυρίως παιδιά θα μπορούν να βρουν τους σωστούς ρυθμούς του προγράμματος και το σεβασμό ως προς την ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού τα οποία διαφέρουν πολύ μεταξύ τους και είναι αδύνατον να μη χωριστούν σε δύο τμήματα όπως τους αξίζει. Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση για το αν τοποθετηθεί ειδικός παιδαγωγός τις επόμενες μέρες.