Ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν χθες τρίτη από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειάς τους.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο περιοχών με αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας τους, τη δίωξη της επαιτείας, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων, τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρησιακών αυτών δράσεων, ελέγχθηκαν:

– 703 άτομα,

– 550 οχήματα,

– 7 επιχειρήσεις σκραπ και

– 7 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Προσήχθησαν 26 άτομα.

Συνελήφθησαν 15 άτομα και συγκεκριμένα:

– 2 ημεδαποί για κλοπή.

– 2 ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

– 4 ημεδαποί για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

– 1 ημεδαπός για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

– 4 αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

– 2 ημεδαποί σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της αντίστασης.

Βεβαιώθηκαν 146 παραβάσεις και συγκεκριμένα:

– 2 παραβάσεις για κλοπή.

– 2 παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

– 1 παράβαση για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

– 4 παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

– 2 παραβάσεις για επαιτεία.

– 135 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας:

6 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
1 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
18 για ΚΤΕΟ,
26 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
2 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
19 για μέθη,
63 λοιπές παραβάσεις.
Κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και είδη παραεμπορίου.

Επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός των παραπάνω δράσεων είναι στοχευμένος και έχει ως κύριο σκοπό τόσο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όσο και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Παρόμοιοι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.