Ειδικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα σε εξέλιξη στο Ειδικό Δημ. Σχολείο Σκιάθου Αλ. Παπαδιαμάντης

Το 2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», ξεκίνησε  ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών του. Το πρόγραμμα αυτό θα τρέξει όλη τη σχολική χρονιά 2017-2018 και θα συντονίζεται από τη δασκάλα ειδικής αγωγής Φίλιου Φωτεινή και τη Ψυχολόγο, Οικονόμου Βαλεντίνη.

Οι δυο εκπαιδευτικοί καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να μη μείνουν στάσιμοι οι μαθητές ακόμα και εάν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών είναι αισθητές. Έτσι, μέσω του προγράμματος αυτού τα παιδιά θα μπορούν να συνδυάσουν και την Εργοθεραπεία (η οποία δεν υπάρχει φέτος ως ειδικότητα στο σχολείο) καθώς και το μάθημα των μαθηματικών.

Το πρόγραμμα αυτό στηρίζεται στη γνωστή μέθοδο Montessori της παγκοσμίως γνωστής εκπαιδευτικού Maria Montessori, η οποία διδάσκεται σε πολλά ιδιωτικά σχολεία φημισμένα σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την δασκάλα και Προϊσταμένη του Ειδικό, κα Φίλιου, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σύστημα είναι κατάλληλο για τους μαθητές ενός ειδικού σχολείου και θα γίνει με τον σωστό τρόπο καθώς η ίδια έχει παρακολουθήσει τη μέθοδο Montessori σε ιδιωτικό σχολείο της Μπρατισλάβας και της Ουγγαρίας.

Με αυτόν τον τρόπο εύχονται να αποτελέσουν έμπνευση και για άλλα Δημόσια Ειδικά Δημοτικά Σχολεία που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις ελλείψεις ειδικοτήτων. Από σήμερα άρχισαν να συγκεντρώνουν τα απαραίτητα υλικά για το πρόγραμμα τα οποία είναι υλικά καθημερινής χρήσης που βοηθούν ακόμα και την αυτοεξυπηρέτηση των παιδιών. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που θα πραγματοποιηθεί σε ένα Δημόσιο Ειδικό Σχολείο ,πόσο μάλλον σε ένα νησί. Καλή επιτυχία στο έργο τους!

Loading...
error: Content is protected !!