Η Σκιάθος να χαρακτηριστεί δυσπρόσιτη περιοχή ζητάει ο Σύλλογος Γονέων του 1ου ΔΣ

Επιστολή προς το Δήμο Σκιάθου και με κοινοποίηση στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ Σκιάθου και του Ειδικού Σχολείου Σκιάθου.

Σύμφωνα με την επιστολή ο σύλλογος ζητάει από την πολιτεία και τους εμπλεκόμενους φορείς να χαρακτηριστεί το νησί της Σκιάθου ως δυσπρόσιτη περιοχή έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί που έρχονται να έχουν ως «κέρδος» τα επιπλέον μόρια.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το συγκεκριμένο θέμα όπως και αυτό των κενών διδασκαλίας που υπάρχουν στα σχολεία του νησιού θα συζητηθούν εκτός ημερησίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου

& Ειδικού Σχολείου Σκιάθου

Ημερομηνία :26/10/2017

Αρ. Πρωτ.: __________

ΠΡΟΣ :ΔΗΜΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΚΟΙΝ :   1) Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

2) Διεύθυνση 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου

3) Διεύθυνση Ειδικού Σχολείου Σκιάθου

4) Περιφέρεια Θεσσαλίας Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

ΑΙΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ : ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΚIAΘΟΥ ΩΣ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ

Κύριοι,

Παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια ότι όλο και πιο δύσκολα επιλέγουν το νησί μας οι εκπαιδευτικοί και μένουν τα σχολεία με κενά.

Φέτος το φαινόμενο είναι πιο έντονο από κάθε άλλη φορά. Τελειώνει ο Οκτώβριος και παραμένουν τρομερά κενά.  Συγκεκριμένα το Εδικό σχολείο Σκιάθου είναι χωρίς δάσκαλο και καμία από τις βοηθητικές ειδικότητες καλυμμένες.  Το 1ο Δημοτικό χωρίς καθηγητές ειδικοτήτων και με το ολοήμερο να υπολείτουργεί, το 2ο Σχολέιο Σκιάθου χωρίς δάσκαλο και ειδικότητες και το Γυμνάσιο και το Λύκειο με πολυάριθμα κενά..  Έχουμε ενημερωθεί ότι οτί οι εκπαιδευτικοί κάνουν ανάκληση και δεν έρχονται στο νησί..

Σας παρακαλούμε λοιπόν να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες για να χαρακτηριστούν τα σχολεία μας δυσπρόσιτα ώστε να είναι πιο δελεαστικά για τους εκπαιδευτικούς εφόσον θα μοριοδοτούνται παραπάνω.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου κ

αι του Ειδικού Σχολείου Σκιάθου

Loading...
error: Content is protected !!