Σήμερα αποφασίζουν οι γονείς της Σκιάθου για λουκέτο σε όλα τα Σχολεία

Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα αποφασίσουν από κοινού οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Σκιάθου αν θα προβούν σε κλιμάκωση των διαμαρτυριών τους για τα δεκάδες κενά που έχουν δημιουργηθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από την αρχή του Σχολικού έτους

Σήμερα Σάββατο, στις 6 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο η ένωση γονέων των μαθητών του νησιού πρόκειται να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση για να αποφασίσει το κλείσιμο των σχολείων και τη μετάβαση για διαμαρτυρία στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Ήδη ο σύλλογος γονέων των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, έχει αποφασίσει από την ερχόμενη Δευτέρα να μην ανοίξει το σχολείο αφού έως και την Παρασκευή δεν υπήρχε καμία θετική εξέλιξη στο ζήτημα . Οι γονείς των μαθητών διαμαρτύρονται για την έλλειψη δασκάλας στη Γ’ τάξη, από το πρώτο σχολικό κουδούνι, με αποτέλεσμα, οι μαθητές να μην έχουν κάνει ούτε μια ώρα μάθημα. Στο ίδιο σχολείο δεν λειτουργεί ούτε το ολοήμερο τμήμα επίσης εξαιτίας έλλειψης εκπαιδευτικού.

Η κατάσταση, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ενωσης Γονέων Σκιάθου, κ. Μάγια Παπαθέου, είναι τραγική στο νησί και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ;;;

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ | VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ [ Μιλούν : κα Μαστοράκη Πρόεδρος Συλλόγου Γονεών και Κηδεμόνων 2ου Δ.Σ. | κ. Παρασκευάς Τελλίδης Διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου ] Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα αποφασίσουν από κοινού οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Σκιάθου αν θα προβούν σε κλιμάκωση των διαμαρτυριών τους για τα δεκάδες κενά που έχουν δημιουργηθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από την αρχή του Σχολικού έτουςΣήμερα Σάββατο, στις 6 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο η ένωση γονέων των μαθητών του νησιού πρόκειται να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση για να αποφασίσει το κλείσιμο των σχολείων και τη μετάβαση για διαμαρτυρία στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.Ήδη ο σύλλογος γονέων των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, έχει αποφασίσει από την ερχόμενη Δευτέρα να μην ανοίξει το σχολείο αφού έως και την Παρασκευή δεν υπήρχε καμία θετική εξέλιξη στο ζήτημα . Οι γονείς των μαθητών διαμαρτύρονται για την έλλειψη δασκάλας στη Γ’ τάξη, από το πρώτο σχολικό κουδούνι, με αποτέλεσμα, οι μαθητές να μην έχουν κάνει ούτε μια ώρα μάθημα. Στο ίδιο σχολείο δεν λειτουργεί ούτε το ολοήμερο τμήμα επίσης εξαιτίας έλλειψης εκπαιδευτικού.Η κατάσταση, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ενωσης Γονέων Σκιάθου, κ. Μάγια Παπαθέου, είναι τραγική στο νησί και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.Εκτός από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων υπάρχουν και στο 1οΔημοτικό Σχολείο όπου και εκεί δεν λειτουργεί το ολοήμερο ενώ από Δευτέρα πληροφορίες μας λένε πως θα λειτουργήσει έως τις 3 και όχι έως τις 4 όπως είναι κανονικάΕκατοντάδες ώρες όμως χάνονται τόσο στο γυμνάσιο όσο και στο λύκειο, ακόμη και σε πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα.Συγκεκριμένα, από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχει γίνει ούτε μια ώρα μάθημα σε έξι μαθήματα στο ωρολόγιο πρόγραμμα του γυμνασίου. Χάνονται κάθε εβδομάδα 38 ώρες φυσικής, χημείας, γεωγραφίας, 14 ώρες πληροφορικής, 14 ώρες οικιακής οικονομίας και 10 ώρες καλλιτεχνικών.Στο λύκειο, οι τελειόφοιτοι μαθητές αγωνιούν πώς θα καλύψουν την ύλη των πανελληνίων εξετάσεων. Κάθε εβδομάδα χάνονται 5 ώρες χημείας, 13 ώρες πληροφορικής, ενώ μαθήματα βιολογίας και χημείας, ξεκίνησαν μόλις την περασμένη Δευτέρα.Πρόταση που θα πέσει στο τραπέζι συζήτησης σήμερα, Σάββατο, θα είναι το κλείδωμα μαζικών λουκέτων στα σχολεία, ενώ οι γονείς θα διεκδικήσουν άμεση λύση με επισκέψεις τους στις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Posted by SkiathosLife.gr on Samstag, 21. Oktober 2017

Εκτός από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων υπάρχουν και στο 1οΔημοτικό Σχολείο όπου και εκεί δεν λειτουργεί το ολοήμερο ενώ από Δευτέρα πληροφορίες μας λένε πως θα λειτουργήσει έως τις 3 και όχι έως τις 4 όπως εί

Εκατοντάδες ώρες όμως χάνονται τόσο στο γυμνάσιο όσο και στο λύκειο, ακόμη και σε πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα.

Συγκεκριμένα, από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχει γίνει ούτε μια ώρα μάθημα σε έξι μαθήματα στο ωρολόγιο πρόγραμμα του γυμνασίου. Χάνονται κάθε εβδομάδα 38 ώρες φυσικής, χημείας, γεωγραφίας, 14 ώρες πληροφορικής, 14 ώρες οικιακής οικονομίας και 10 ώρες καλλιτεχνικών.

Στο λύκειο, οι τελειόφοιτοι μαθητές αγωνιούν πώς θα καλύψουν την ύλη των πανελληνίων εξετάσεων. Κάθε εβδομάδα χάνονται 5 ώρες χημείας, 13 ώρες πληροφορικής, ενώ μαθήματα βιολογίας και χημείας, ξεκίνησαν μόλις την περασμένη Δευτέρα.

Πρόταση που θα πέσει στο τραπέζι συζήτησης αύριο, Σάββατο, θα είναι το κλείδωμα μαζικών λουκέτων στα σχολεία, ενώ οι γονείς θα διεκδικήσουν άμεση λύση με επισκέψεις τους στις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Loading...
error: Content is protected !!