Η τουριστική και πολιτιστική ανυπαρξία του Δήμου Σκιάθου | του Μανώλη Πασχάλη*

Μανώλης Πασχάλης

Η τουριστική και πολιτιστική ανυπαρξία στην οποία έχει καταδικάσει το νησί ο δήμαρχος αποτελεί πλέον τροχοπέδη στις προσπάθειες ανάπτυξης και ευημερίας που καταβάλλουν καθημερινά οι πολίτες αυτού του ευλογημένου τόπου. Χωρίς σαφές σχέδιο, προγραμματισμό και όραμα, η πλειοψηφούσα παράταξη είναι εμφανές πλέον ότι αδυνατεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού.

Προς αυτή την κατεύθυνση κρίνεται πλέον απαραίτητη η συνεδρίαση ενός διευρυμένου δημοτικού συμβουλίου· ενός συμβουλίου που θα ασχοληθεί διεξοδικά με την επαναχάραξη της τουριστικής και πολιτιστικής πολιτικής της Σκιάθου, ώστε η τελευταία να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά της (την οποία απώλεσε τα τελευταία χρόνια). Δυστυχώς η πλειοψηφούσα παράταξη αντί να πρωτοστατεί στον σχεδιασμό, παρακολουθεί απομονωμένη τις εξελίξεις. Η ανεπάρκειά της οδήγησε στην απαξίωση του νησιού ως τουριστικού προορισμού, ικανού να προσελκύσει επισκέπτες με υψηλά εισοδήματα.

Εδώ και δεκαετίες μειώνεται το κατά κεφαλήν εισόδημα των τουριστών που υποδεχόμαστε, γεγονός που αντικατοπτρίζεται πλήρως στην ταλαιπωρημένη οικονομία του νησιού. Την αποτυχημένη προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών υψηλής εισοδηματικής στάθμης, η παράταξη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου την «χρεώνει» στα τουριστικά γραφεία. Πρόκειται για ακόμα μία προσπάθεια αποποίησης της εγκληματικής ολιγωρίας και μετατόπισης των ευθυνών της.

Κύριοι της πλειοψηφούσας παράταξης αντί να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας και να ασχοληθείτε με όσα «ματώνουν» οικονομικά το νησί μας, αντί να προβληματιστείτε που κάνατε τη Σκιάθο… Πλαταμώνα, έχετε το θράσος να αναζητάτε αποδιοπομπαίους τράγους για να επωμισθούν την ανεπάρκειά σας. Κρίμα! Επειδή όμως δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί άλλος χρόνος και επειδή η παράταξή μας κινείται με αποκλειστικό γνώμονα την ευημερία του ταλαιπωρημένου –εξαιτίας σας – τόπου, επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας διοργάνωση διημερίδας με αποκλειστικό θέμα την επαναχάραξη της τουριστικής πολιτικής του νησιού μας.

Η σημερινή Σκιάθος ,χωρίς σχέδιο και ταυτότητα, δεν είναι η Σκιάθος που ονειρευτήκαμε. Αυτό το …υβρίδιο Πλαταμώνα- Λειβαδιάς και γιουσουρούμ, που αφήνει τις παραλίες χωρίς ομπρέλες, δεν είναι η δική μας Σκιάθος. Είναι η δική σας και σας τη χαρίζουμε. Η δική μας Σκιάθος, η πατρίδα του Άγιου των Γραμμάτων Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, είναι η πρωτεύουσα της φιλοξενίας και του πολιτισμού στο καταγάλανο Αιγαίο. Είναι η Σκιάθος που αποτελεί πόλο έλξης τουρισμού φάρο πολιτισμού. Εκεί ανήκει και εκεί θα την οδηγήσουμε…

*Ο Μανώλης Πασχάλης είναι Δημοτικός Σύμβουλος | Επικεφαλής της μειοψηφίας Δήμου Σκιάθου 

 

Loading...
error: Content is protected !!