Ημέρα παράδοσης η σημερινή στη Δ.Ε.Υ.Α Σκιάθου. Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, παρέδωσε σήμερα το πρωί τα κλειδιά, τα υπηρεσιακά αντικείμενα αλλά και την μεγάλη ευθύνη που φέρει η καρέκλα της Αντιπροεδρίας ο κ. Λευτέρης Βιολέττας στον κ. Παναγιώτη Διολέττα που πλέον έχει να διαχειριστή δύο σημαντικές θέσεις ευθύνης αφού είναι και Πρόεδρος της Τουριστικής Προβολής του νησιού

Στην συνάντηση που είχε ο κ. Λ. Βιολέττας με όλο το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Σ, ευχαρίστησε έναν-έναν ξεχωριστά τονίζοντας πως φεύγει κρατώντας μόνο τις καλές στιγμές που σίγουρα ήταν πολύ περισσότερες από τις δύσκολες που πέρασαν μαζί στα τρία χρόνια από την τοποθέτησή του στη θέση του Αντιπροέδρου.

Τόνισε ακόμη πόσο σημαντικοί άνθρωποι είναι οι εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Υ.Α.Σ και πόσο σπουδαίος είναι ο ρόλος τους, και τους ζήτησε να συνεχίσουν να εργάζονται με τον ίδιο ρυθμό και τρόπο που το έκαναν στα τρία αυτά χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό που παράγετε και προσφέρετε από εδώ μέσα δεν είναι ούτε ένα απλό προϊόν, ούτε απλώς μια υπηρεσία. Είναι αξία για τη Σκιάθο, αξία για την κοινωνία, αξία για τη ΔΕΥΑΣ και για εσάς τους ίδιους. Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

O Λευτέρης Βιολέττας τοποθετήθηκε στη θέση αυτή ακριβώς πριν από τρία χρόνια, τον Οκτώβριο του 2014 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αφήνει πίσω του εκτός από ένα μεγάλο έργο σε τεχνικό επίπεδο, και πολύ καινοτόμα στοιχεία και ήθη, όχι μόνο για τη ΔΕΥΑ Σκιάθου αλλά γενικά για τα δημοτικά πράγματα. Το SL ήρθε σε επαφή με τον κ. Βιολέττα ο οποίος στην παρούσα φάση δεν θέλησε να κάνει οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση.

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό της θητείας του κ. Βιολέττα μέσα από ρεπορτάζ και συνεντεύξεις που έχει δώσει στο SL, μεταξύ άλλων βρήκαμε πολλά τεχνικά έργα, μελέτες, χρηματοδοτικά προγράμματα, ευρωπαϊκά προγράμματα και συμμετοχή σε συνέδρια σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις αλλαγές στο κτίριο της ΔΕΥΑΣ, την καθιέρωση της 24ωρης λειτουργίας για βλάβες ύδρευσης και αποχέτευσης, τη δημιουργία υπηρεσιακής σελίδας στο FB και νέου website στο οποίο πλέον πληρώνονται λογαριασμοί, τη διοργάνωση του συνεδρίου το 2016 στο ξενοδοχείο SKIATHOS PALACE στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος, και έργα όπως η διάνοιξη των νέων γεωτρήσεων στη Μ. Άμμο και στον Αγ. Φανούριο, η αυτοματοποίηση και ψηφιοποίηση των δικτύων και των συστημάτων της ΔΕΥΑΣ, η κατασκευή νέων κρηνών στο δίκτυο του Προφ. Ηλία με επιγραφές από αποσπάσματα του Αλ. Παπαδιαμάντη, η αναβάθμιση του στόλου οχημάτων της υπηρεσίας, ο καθαρισμός και συντήρηση όλου του δικτύου ομβρίων της πόλης και τέλος, η διαχείριση και εκτέλεση του μεγάλου έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης.

Ταυτόχρονα ανατρέχοντας σε παλιότερες συνεντεύξεις του κ. Βιολέττα ακούσαμε ότι εξυγιάνθηκε πλέον οικονομικά η ΔΕΥΑΣ παρουσιάζοντας πλεονάσματα, ενώ ότι ήταν ο υπεύθυνος για τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα συνολικού ύψους περίπου 2,8 εκ. ευρώ και για την εισροή στα ταμεία της ΔΕΥΑΣ ποσού 256 χιλιάδων ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια που σίγουρα αποτελούν το μεγαλύτερο προσωπικό του επίτευγμα.

Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με πολύ μεγάλη αμεσότητα, αφού και σε εμάς όσες φορές χρειάστηκε είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσα από ρεπορτάζ και καταγγελίες πολιτών η παρέμβασή του, γινόταν πάντοτε με τον πιο άμεσο και θετικό τρόπο, ενώ ήταν σημαντικές και οι παρεμβάσεις του μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook όταν κάποιος πολίτης διαμαρτύρονταν για να δώσει λύσεις.

Από την άλλη ο Π. Διολέττας έχει αποδείξει ότι είναι έτοιμος για τα δύσκολα αλλά θα έχει δυσκολίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τότε δηλαδή που οι ανάγκες τις ΔΕΥΑΣ είναι αρκετά μεγάλες και ο ίδιος διαθέτει εποχική ιδιωτική επιχείρηση που του «απαγορεύει» να απέχει ή να ασχοληθεί πρόσθετες ώρες στο Δήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Skiathoslife.gr ο Π. Διολέττας ήταν το τελευταίο χαρτί ή η λύση ανάγκης του Δημάρχου για να γίνει η αναδιάρθρωση της ΔΕΥΑΣ και αυτό γιατί δεν θα φέρει δυσκολίες στις αποφάσεις του Προέδρου (Δημάρχου) για την αφαλάτωση, θέμα που ο π. Αντιπρόεδρος μόνο θετικός δεν ήταν.

Επίσης από ότι φαίνεται σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. όπως ο Γιώργος Μιτζέλος που γνωρίζει άριστα τα θέματα της ΔΕΥΑΣ και ήταν και στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Το μέλλον θα δείξει τους λόγους απομάκρυνσης του κ. Βιολέττα από την αντιπροεδρία που σίγουρα δεν ήταν μόνο για να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα στην επιχείρηση αφού ήταν από τους Δημοτικούς Συμβούλους που ήταν πάντα παρών, σε δύσκολες συγκυρίες ενώ έβγαλε σε πέρας με θετικά αποτελέσματα την φετινή θερινή σεζόν ενώ «απορρόφησε» τις έντονες διαμαρτυρίες και τους κραδασμούς από τα έργα της Περιφέρειας τα προηγούμενα Καλοκαίρια και αυτό το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι.

Ευχόμαστε στο νέο αντιπρόεδρο να καταφέρει να αποκτήσουν επιτέλους οι κάτοικοι του νησιού μας πόσιμο νερό και τα έσοδα να επιστρέφουν στο Δήμο και την Επιχείρηση, και όχι στην τσέπη ιδιώτη, γιατί αν κάτι τέτοιο συμβεί θα έχει τους πολίτες απέναντί του.