Αποφασισμένος να προχωρήσει στη ρήξη | του Νίκου Τζούμα

Σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από μία τριετία σχεδόν παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον αφού προβλέπεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο κυρίως στην ομάδα πλειοψηφίας αλλά και στην αντιπολίτευση και μιλάμε κυρίως για το στρατόπεδο του κ. Πατσά.

Το πρώτο θέμα είναι αυτό που καίει και έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση της ΔΕΥΑΣ, ένα θέμα που ήρθε την κατάλληλη στιγμή από ότι φαίνεται για το Δήμαρχο αφού εδώ και αρκετό καιρό σκέφτεται να περάσει σε ριζικές αλλαγές στην Επιχείρηση Υδρευσης εκεί όπου αντιπρόεδρος είναι ο Λευτέρης Βιολέττας, ο οποίος ανοιχτά τις προηγούμενες ημέρες αντέδρασε στην άποψη του Προέδρου (Δήμαρχος) να υλοποιηθεί το έργο της αφαλάτωσης, απόψεις οι οποίες έγιναν γνωστές όχι μόνο μέσα στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΣ αλλά και στα Μέσα Ενημέρωσης.

Η σύγκρουση αυτή είναι αναπόφευκτη έστω και αν την τελευταία στιγμή ο κ. Βιολέττας προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα μέσω της επιστολής του προς τα ΜΜΕ – πως δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις του με το Δήμαρχο – (ενώ κάποια το χαρακτήρισαν και υποβολιμαίο) και πως οι απόψεις κάποιων Μέσων Ενημέρωσης απηχούσαν σε λόγια του καφενείου. Δυστυχώς όμως μόνο λόγια του καφενείου δεν είναι αφού οι αντιδράσεις του Δημάρχου προ ημερών ακούστηκαν και μεταφέρθηκαν και εκτός του κτιρίου της ΔΕΥΑΣ και πολλοί ήταν αυτοί που διαβάζοντας την απάντηση του Αντιπροέδρου μιλούσαν για κωλοτούμπα στα λεγόμενά του.

Ο Δήμαρχος για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και δεν θα το κάνει μέχρι την ώρα της ανακοίνωσης γιατί στην αναδιάρθρωση μπορεί να υπάρξουν και εκπλήξεις, ενώ έχει ανοιχτές επαφές και με την αντιπολίτευση του κ. Πατσά αφού ήδη ο κ. Τασιόπουλος έχει δηλώσει προ μηνών την στήριξη του στο πρόσωπο του Δημάρχου.

Σήμερα στο Δ.Σ συμμετέχουν οι εξής :

  1. Πρόεδρος: Πρεβεζάνος Δημήτριος
  2. Αντιπρόεδρος: Βιολέττας Ελευθέριος με αναπληρωτή τον Σταμέλο Ηλία
  3. Μέλος: Τασιόπουλος Παύλος με αναπληρωτή την Φιλαρέτου Αναστασία
  4. Μέλος: Φεγγερός Νικόλαος με αναπληρωτή τον Δαμάσκο Γεώργιο
  5. Μέλος: Τσιτσώνης Μάριος με αναπληρωτή τον Μπέλλα Νικόλαο
  6. Μέλος: Αϊβαλιώτης Κωνσταντίνος με αναπληρωτή τον Γεωργίου Παναγιώτη
  7. Μέλος: Μιτζέλος Γεώργιος με αναπληρωτή τον Μαυρόπουλο Κωνσταντίνο
  8. Μέλος: Χριστέλης Σταύρος με αναπληρώτρια την Κανταράκια Κυριακή
  9. Μέλος: Λάζος Γεώργιος με αναπληρώτρια την Ζεμπέκη Ελισάβετ

Σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο : άρθρο 2 του Ν.  4483/17 (ΦΕΚ 107/31.07.2017 τεύχος Α’) στο διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να υπάρχουν 5 εκλεγμένοι και όχι 3 όπως σε αυτό που ισχύει τώρα ενώ ήδη υπήρξε εκλογική διαδικασία στους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΣ για να εκλέξουν ένα μέλος τους που θα τους εκπροσωπήσει στο νέο Δ.Σ.

 

Την περίπτωση να μην υπάρξουν σημαντικές αλλαγές πέραν των τυπικών και να μείνει ο κ. Βιολέττας στη θέση του ενισχύει η περίπτωση αντικατάστασης των προέδρων των επιτροπών μετά από παραιτήσεις τους όπως αυτές των κ.κ. Μίχα και Θεοδώρου (αν και ο δεύτερος δείχνει να μην έχει πρόβλημα στις σχέσεις του με το Δήμαρχο). Ο Δήμαρχος από ότι φαίνεται θα τις κάνει αποδεκτές και θα περάσει στην αντικατάστασή τους, ενώ μπορεί να δούμε τον κ. Θεοδώρου εντός του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ.

 

Στην παραπάνω περίπτωση ο Δήμαρχος θα έχει ή την επιλογή της ρήξης με πρόσωπα που θεωρεί πως τον «απειλούν» προεκλογικά με ενδεχόμενες υποψηφιότητες, είτε σε άλλες ομάδες είτε και ως επικεφαλής, ή την επιλογή της τήρησης των ισορροπιών για να μην υπάρχουν αντιδράσεις μέσα στην ίδια την ομάδα πλειοψηφίας που ούτως ή άλλως δεν είναι πλέον συμπαγείς. 

Loading...
error: Content is protected !!