Είναι γνωστό πως ότι δεν μπορείς να φτάσεις προσπαθείς να το μειώσεις μήπως και το φτάσεις. Τίποτα πλέον δεν με ξαφνιάζει να δω ή να ακούσω ακόμα και όταν η κακοπροαίρετη κριτική είναι εμφανέστατη μετά από μια ημερίδα που διοργάνωσε ένα νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο.

Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις την ματιά ενός (… επιχειρηματία ;;; ξενοδόχου ;;; αγνώστου Χ;;; )  πείτε τον όπως θέλετε, που σίγουρα δεν πάτησε το πόδι του την Κυριακή στην ημερίδα των Ξενοδόχων και βιάστηκε να κρίνει ως προς την συμμετοχή αλλά όχι ως προς την ωφελιμότητα όλων όσων ειπώθηκαν.

Στον «Αγνωστο Χ» λοιπόν θα απαντήσω εγώ γιατί τα τελευταία τρία χρόνια παρακολουθώ βήμα βήμα την δραστηριότητα της Ένωσης Ξενοδόχων.

1)      Η φωτογραφία που μοίρασε το SkiathosLife.gr και την ανάρτησε, ήταν από την Γενική Συνέλευση προς το τέλος και ενώ ήδη ο Πρόεδρος κ. Ευσταθίου είχε σημάνει την λήξη της για να ετοιμαστεί ο χώρος για την ημερίδα. Δυστυχώς δεν υπήρξαν άλλες από πλευράς μας γιατί υπήρξε ζωντανή σύνδεση από το διαδικτυακό μας κανάλι.

2)  Κατά την έναρξη της ημερίδας όλες οι καρέκλες της αίθουσας – εκτός ελαχίστων – ήταν γεμάτες από επιχειρηματίες, ξενοδόχους, επιχειρηματίες εστίασης κλπ

3)   Καλά θα είναι να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας πως αρκετοί ξενοδόχοι και άνθρωποι του χώρου είτε έχουν φύγει, είτε όσοι έχουν μείνει ήταν σε ώρα αναχωρήσεων (12.30 η ημερίδα)

4)      Η ημερίδα βγήκε ζωντανά από το Skiathoslife.gr και είχαν πολλοί την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν. Και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε οι προβολές έφτασαν τις 2000. Τις θεωρείτε λίγες ή θεωρείτε πως δεν την παρακολούθησαν ντόπιοι και μη επαγγελματίες του χώρου;

Θεωρώ μικρότητα αντί να προσπαθήσουν οι «γκουρού» των ημερίδων να βοηθήσουν ένα Διοικητικό Συμβούλιο λίγων μηνών μέσα από συμβουλές και καλοπροαίρετη κριτική, το μόνο που κάνουν είναι να υποβαθμίζουν την αναγκαιότητα τέτοιων συζητήσεων και ομιλιών.

Σίγουρα λάθη θα γίνουν, και ίσως να υπάρξουν ομιλίες μακροσκελέστατες, κουραστικές, αλλά θα υπάρχουν και κάποιες ενδιαφέρουσες από ανθρώπους που δεν ήρθαν να μιλήσουν για πρώτη φορά σε ξενοδόχους.

Εγώ θα προτιμούσα να ακούσω προτάσεις θετικής προσέγγισης της ημερίδας και όχι προσπάθειες μηδενισμού. Θα ήθελα επίσης να γνωρίζω… γιατί οι κρίνοντες του τουριστικού προϊόντος της Σκιάθου δεν πέρασαν ούτε έξω από το Μπούρτζι ;;;. Θα ήθελα να γνωρίζω γιατί κάποιοι παλαιότεροι της Ένωσης δεν παραβρέθηκαν και το χειρότερο γιατί δεν πήγαν καν να ψηφίσουν  στις εκλογές ;;;

Έτσι τιμωρείτε το νέο Δ.Σ; Μήπως τιμωρείτε τον χώρο που υπηρετήσατε και σας ανέδειξε ;;; ή τελικά θα συνεχίσετε να μένετε θεατές και θα περιμένετε το επόμενο «λάθος…» ;