Μετά από παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων από επιτροπές του Δήμου -είτε γιατί ενοχλήθηκαν από παρεμβάσεις υπηρεσιακών παραγόντων για τήρηση της νομιμότητας εις βάρος ψηφοφόρων, είτε γιατί δεν μπορούσαν αν εκτελέσουν τα καθήκοντά τους- στην ομάδα πλειοψηφίας του Δ. Πρεβεζάνου εξελίσσεται μια μεγάλη εσωτερική διαμάχη. Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Λ. Βιολέττας βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου.

Ο ίδιος δεν έχει κρύψει τις προσωπικές του βλέψεις να ηγηθεί ψηφοδελτίου στις επόμενες εκλογές ενώ σε σύγκρουση που είχε με τον κ. Πρεβεζάνο, ο δήμαρχος φέρεται να του είπε: «Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνεις, είναι δικαίωμά σου. Αλλά όσο είσαι σε αυτή την παράταξη θα σέβεσαι τον επικεφαλής και δεν θα με υπονομεύεις». Είναι θέμα ημερών να ξεκαθαριστεί το τοπίο εφόσον ο δήμαρχος προκάλεσε ανοιχτά τον κ. Βιολλέτα να παραιτηθεί και να ακολουθήσει τον δικό του πολιτικό δρόμο.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ σε ένα νησί που οι κάτοικοι δεν καταναλώνουν πόσιμο νερό έχει δεχτεί έντονη κριτική, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η διαμάχη μεταξύ Λ. Βιολέτα και δημάρχου για το έργο της αφαλάτωσης. Ο δήμαρχος προέκρινε το έργο και υποστήριξε τη συνεργασία με ιδιώτη για 15 χρόνια , ενώ ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ (πρόεδρος είναι ο δήμαρχος) απέκλεισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και σημείωσε ότι οι υδάτινοι πόροι του νησιού επαρκούν για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών, ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός σχεδόν εξαπλασιάζεται, αν γίνει σωστή διαχείριση.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι στο πλαίσιο υλοποίησης ευρωπαϊκού προγράμματος η ΔΕΥΑΣ προχώρησε σε μία μελέτη ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Ήδη έχουν διανοιχθεί επτά γεωτρήσεις εκ των οποίων οι δύο «έπεσαν» στο δίκτυο και αναμένεται σύντομα να δημοπρατηθεί το έργο για να συνδεθούν με το δίκτυο και άλλες τέσσερις, με καλής ποιότητας νερό. Εξήγησε ταυτόχρονα ότι η παλιά γεώτρηση που υδροδοτεί το νησί από το 1976, λόγω της υπεράντλησης πλέον διαθέτει υφάλμυρο νερό και η λύση είναι να υποστεί επεξεργασία αφαλάτωσης.

“Η σκέψη είναι μέσα από διαγωνισμό να προκύψει ανάδοχος που θα το κατασκευάσει και θα το εκμεταλλευτεί για πέντε χρόνια και σε μας να παραχωρεί 1000 κυβικά νερού την ημέρα έναντι ενός ποσού”, είπε και οι δηλώσεις του ήρθαν σε αντίθεση με την βασική εισήγηση του κ. Πρεβεζάνου. Ο δήμαρχος μίλησε για ποσότητα 2500 κυβικών από την αφαλάτωση, άρα για κάλυψη του συνόλου των αναγκών της Σκιάθου από τον ιδιώτη, με τον αντιπρόεδρό του να διαρρέει ότι η απόφαση είναι επικίνδυνη καθώς θα υπάρχει εξάρτηση ολόκληρου του νησιού από έναν ανάδοχο εργολάβο.