Σκιάθος : Πολιτιστική Εκπαίδευση μέσω χοροθεάτρου | από την πολιτιστική ομάδα «Ηχόδραμα»

Νίκος Τζούμας

Η Πολιτιστική Ομάδα Ηχόδραμα (Ελλάδα) και η εταιρεία TheaterFilmFest (Γερμανία) θα υλοποιήσουν στη Σκιάθο από 21 Αυγούστου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2017 ένα πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας ατόμων με τίτλο “Πολιτιστική εκπαίδευση μέσω χοροθεάτρου” για δασκάλους χορού και χοροθεάτρου.

Το πρόγραμμα αυτό συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) που είναι ο Εθνικός Φορέας για το πρόγραμμα Erasmus+ στον τομέα Νεολαίας για την Ελλάδα.

θα δοθεί η ευκαιρία σε σαράντα έξι (46) επιλεγμένους δασκάλους χορού και χοροθεάτρου (23 από την Ελλάδα και 23 από τη Γερμανία) να συμμετάσχουν στο ερευνητικό πρόγραμμα για το πώς μπορεί να διδαχθεί η άυλη πολιτιστική κληρονομιά ενός τόπου μέσω χορού και χοροθεάτρου .

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην πολιτιστική αίθουσα του Λυκείου Σκιάθου και αποτελείται από εργαστήρια, ατομική έρευνα, ανταλλαγή ιδεών με άλλους συμμετέχοντες, παράλληλες δραστηριότητες και δρώμενα, καθώς επίσης και από τη συνδημιουργία και συμμετοχή σε μικρά χοροθεατρικά κομμάτια εμπνευσμένα από την άυλη πολιτιστική κληρονομιά διαφόρων τόπων. Τα χοροθεατρικά αυτά κομμάτια θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Θέατρο της Σκιάθου (Μπούρτζι) στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2017, στις 9 μ.μ., με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου. 

Loading...
error: Content is protected !!