Η Σκιάθος βάζει …τέλος στις πλαστικές σακούλες | photos – video

Του Νίκου Τζούμα

Ξεκίνησε και επίσημα πλέον στην Σκιάθο (ακολουθώντας το καλό παράδειγμα της Αλοννήσου) και το νησί της Σκιάθου ενάντια στις πλαστικές σακούλες.

Σήμερα στο Μπούρτζι καφέ συναντήθηκαν στις 10 το πρωί οι εμπλεκόμενοι φορές (σύλλογοι, φορείς επιχειρηματίες super Market κ.α.) με τους υπευθύνους του προγράμματος, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κώστα Γιαννίτση και τον Πρόεδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» Θοδωρή Τζούμα.

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’, τον Μάιο του 2016, προτάθηκε στο Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, η εφαρμογή προγράμματος για τον περιορισμό της πλαστικής σακούλας. Χάρη στις αποτελεσματικές ενέργειες και πρωτοβουλίες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, το πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί από το Δίκτυο, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’, και τη χρηματοδότηση του Περιβαλλοντικού Ιδρύματος του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ του Μονακό, του Ιδρύματος ‘Thalassa’ του Δήμου Σκιάθου και του Δικτύου.

H δράσεις ξεκίνησαν χθες με τον καθαρισμό της παραλίας Ξάνεμος από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου όπου συμμετείχαν με ενθουσιασμό  και ενημερώθηκαν για το πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων

Εξάλλου σήμερα στον ίδιο χώρο (Bourtzi Cafe) δόθηκε συνέντευξη τύπου για την υλοποίηση του προγράμματος

Loading...
error: Content is protected !!