Ο Άκης βρήκε τα 200.000 ευρώ αλλά θα αποφυλακιστεί… αύριο

Ακόμη ένα βράδυ στο νοσοκομείο των φυλακών θα περάσει ο πρώην υπουργός που καταδικάστηκε επειδή έπαιρνε μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα των ενόπλων δυνάμεων

Ακόμη ένα βράδυ στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού θα παραμείνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς παρά τις προσπάθειες των δικηγόρων του, δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται ώστε ο πρώην υπουργός να περάσει το κατώφλι των φυλακών σήμερα και να βρεθεί κοντά στους οικείους του.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει τις 200.000 ευρώ που το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του έβαλε ως όρο προκειμένου να αποφυλακιστεί -ποσό που συγκέντρωσε από «δωρεές φίλων» όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του. Ωστόσο, τα γραφειοκρατικά θέματα που σχετίζονται με την αποφυλάκισή του δεν διευθετήθηκαν ακόμη. Έτσι, το πιθανότερο είναι ο καταδικασθείς σε 20ετή κάθειρξη πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, να βρεθεί εκτός φυλακής, το πιθανότερο μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε απορρίψει χθες Τετάρτη, το αίτημα του πρώην υπουργού του για μείωση της χρηματικής εγγύησης των 200 χιλιάδων ευρώ, που αποτελεί έναν από τους πολλούς περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν για την αποφυλάκισή του.

Συγκεκριμένα, εκτός το δικαστήριο εκτός από την εγγυοδοσία των 200.000 ευρώ έχει επιβάλει στον πρώην υπουργό τους εξής περιοριστικούς όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων, παράδοση διαβατηρίου, υποχρέωση παραμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου θα διαμένει.

Έτσι, αύριο εκτός απροόπτου ο πρώην υπουργός θα αποφυλακιστεί, αναχωρώντας από το νοσοκομείο των φυλακών (όπου νοσηλεύεται) για το σπίτι του, έπειτα από περίπου πέντε χρόνια παραμονής στη φυλακή.

Η Βίκυ Σταμάτη βρίσκεται από το πρωί στο πατρικό της σπίτι στο Χαλάνδρι. Αν και μέχρι το μεσημέρι περίμενε την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, αργά το μεσημέρι πληροφορήθηκε ότι κάποια διαδικαστικά ζητήματα, τα οποία δεν έχουν να κάνουν με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του σωφρονιστικού καταστήματος του Κορυδαλλού, θα αναβάλλουν την σημερινή αποφυλάκιση του άνδρα της.

Loading...
error: Content is protected !!