Το θέμα του Περ. Ιατρείου Αλοννήσου και των καρκινοπαθών στη Βουλή | Μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρου

Το ζήτημα της εγκατάλειψης του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου συζητήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στη Βουλή, από τον Υπουργό Υγείας A. Ξάνθο, έπειτα από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Ο Χρήστος Μπουκώρος απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Yγείας επισήμανε το ζήτημα της ελλιπούς ιατρικής στελέχωσης που αντιμετωπίζει το νησί των Σποράδων. Συγκεκριμένα, η μια και μοναδική αγροτική ιατρός που υπάρχει στην Αλόννησο υπερβάλλει εαυτόν, προσφέροντας τα μέγιστα μαζί με τον μοναδικό οδηγό ασθενοφόρου και τη χειριστή του ακτινολογικού. Η τοποθέτηση κάθε εβδομάδα ενός επικουρικού ειδικευμένου ιατρού από την 5ηΥΠΕ, σίγουρα δεν αποτελεί λύση στο χρόνιο πλέον πρόβλημα υποστελέχωσης του Πολυδύναμου Ιατρείου Αλοννήσου, τόνισε ο βουλευτής.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας αρκέστηκε μόνο στην παραδοχή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ιατρεία της νησιωτικής Ελλάδας, χωρίς να δίνει μια ξεκάθαρη λύση στο ζήτημα. Ο βουλευτής τόνισε με έμφαση ότι οι κάτοικοι της Αλοννήσου βιώνουν καθημερινά την εγκατάλειψη της Πολιτείας.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του υπουργού Υγείας, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος έθεσε το μείζον ζήτημα της περικοπής των ενδοφλέβιων θεραπειών των καρκινοπαθών στο Νοσοκομείο του Βόλου. Ο βουλευτής στηλίτευσε την επιλογή του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίζει αποκλειστικά με λογιστικά κριτήρια ένα σοβαρότατο ζήτημα, ενώ μίλησε για την ταλαιπωρία των καρκινοπαθών που αναγκάζονται να αναζητήσουν θεραπεία σε νοσοκομεία όμορων νομών και σε ιδιωτικές κλινικές. Μεταξύ άλλων επισήμανε με έμφαση ότι οι καρκινοπαθείς της Μαγνησίας απαιτούν ολοκληρωμένη θεραπεία και αξιοπρέπεια στο νοσοκομείο της πόλης τους.

Από την πλευρά του ο υπουργός δεν έδωσε καμία ικανοποιητική απάντηση, αφού όπως ανέφερε δεν ήταν προετοιμασμένος για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ δικαιολογήθηκε ότι αποτελεί σύνηθες φαινόμενο οι καρκινοπαθείς να μετακινούνται και σε άλλα νοσοκομεία, προκειμένου να λάβουν τη θεραπεία τους. Υποσχέθηκε, πάντως, ότι η ΥΠΕ και οι αρμόδιοι φορείς θα ξαναδούν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Ο βουλευτής Μαγνησίας, πάντως, απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου επέμεινε ότι δεν μπορεί η αντιμετώπιση των καρκινοπαθών να βασίζεται σε λογιστικά τερτίπια.

Loading...
error: Content is protected !!