Η μοναχικότητα μου διδάσκει κάθε μέρα τα εξής:

 • Τις καλύτερες αποφάσεις για μένα, τις πήρα όταν είχα κλείσει τις πόρτες στις σειρήνες των λέξεων των γύρω μου.
 • -Οι άνθρωποι φοβούνται γενικά. Την μοναχικότητα ακόμα περισσότερο γιατί δεν ξέρουν τι σημαίνει και συνεχίζουν την δημιουργία αδιάφορων σχέσεων μεταξύ τους, μπας και γλυτώσουν έτσι από αυτήν.

  -Κατάρα δεν είναι η μοναχικότητα, αλλά η τοξική ζωή.

  -Στον δρόμο της σύντομης επίγειας πορείας μου, σημασία έχει η ελευθερία των σκέψεων μου και αυτή χάνεται κάθε που γεμίζω όλες μου τις καρέκλες με ανόητους.

  -Η αναμονή γίνεται μια γλυκιά κατάσταση ελπίδας και όχι η βιασμένη ανάγκη φυγής.

  -Μοναχικότητα δεν σημαίνει δεν έχω ανθρώπους γύρω μου, αλλά ότι στοχάζομαι χωρίς ανθρώπους-εμπόδια.

  -Η αγάπη για τον εαυτό σου είναι το τελευταίο μάθημα που μαθαίνεις από την δασκάλα μοναχικότητα. Βλέπεις πρώτα πρέπει να περάσεις τις εξετάσεις της σιγής, της ηρεμίας, της απομόνωσης, του δεν κάνω τίποτα, της ηθελημένης έλλειψης ανθρώπων .

  -Δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν με τον εαυτό τους, υπάρχουν απλά άνθρωποι που δεν τους αρέσει ο εαυτό τους. Γιατί να αρέσουν σε μένα;

  -Ο φόβος του θανάτου δεν μειώνετε εάν κάνω παρέα με δέκα άτομα για συμπαράσταση. Ο θάνατος όπως και η γέννηση είναι η μοναχική μας υπέρβαση. Οι άλλοι δέκα πουχεις για παρέα θα κοιτούν και μόλις ολοκληρωθεί η ιστορική σου φάση θα πάνε να τα πιουν.

  -Τελικά αγαπώ εκείνους που τους χάνω. Που δεν είναι συνέχεια μες στα πόδια μου. Που φεύγουν για τα βουνά, και αρμενίζουν στα πελάγη. Και μου στέλνουν μηνύματα αγάπης με περιστέρια .

  -Στον πλανήτη της μοναχικότητας δεν γεννιούνται λέξεις θηρία. Μαθαίνεις να πετάς κάθε μέρα από το σακίδιο που έχεις στα φτερά σου και από μια λέξη στον αέρα. Ζήλια, μίσος, προδοσία, κακία, κορεσμός, βία,…. γίνονται κομήτες που χάνονται.

  -Όπου και αν πάω πάντα μαζί μου κουβαλώ έναν ζωντανό άνθρωπο που μου μιλάει συνέχεια . Άρα πως λες ότι είμαι μόνος; Μόνος είναι αυτός που δεν ακούει τον εαυτό του. Τον έχει διώξει μακριά και αφέθηκε στα χάδια των περαστικών.

  -Η ελευθερία είναι η δίδυμη αδελφή της μοναχικότητας και έρχεται πάντα μαζί της . Και αν αυτή η αλήθεια σου φαίνεται βαριά και ασήκωτη Μάθε ότι κάθε μέρα φτιάχνονται καινούργιοι στάβλοι προβάτων εξαιτίας της επιτυχημένης μεταλλαγμένης αναπαραγωγής όμοιων.

  -Συνεχίζεται……